Guest Tatin Posted July 20, 2007 Report Share Posted July 20, 2007 (edited) Gdzieś na Podkarpackim forum ASG spotkałem się ze stwierdzeniem, że GG może wybuchnąć! Chcących poczytać ten temat zapraszam na www.pfasg.cal.pl 8) Chyba był w dziale strzelanki. Nie znalazłem. trzeba zapytac CyberKozy, czy nie usunął. Dlatego pytam się, czy przy ładowaniu magazynka pod ciśnieniem nie może wystrzelić? Jak nalezy ładować maga gazem? Jak długo? Głównie chodzi mi o Rugera MK1 krótkiego. Czy to normalne, że widać, jak przy strzale widać wylatujący Gaz z lufy? Edited July 20, 2007 by Tatin Quote Link to post Share on other sites
hellmans Posted July 20, 2007 Report Share Posted July 20, 2007 Nie pal podczas nabijania i będzie dobrze :) Ładuj 5-7sekund i bedzie ok. Tak to normalne. Quote Link to post Share on other sites
Joo Lance Posted July 20, 2007 Report Share Posted July 20, 2007 Czasem widać jak się opary ulatniają. Na tych upałach co są teraz to nie trzymaj butli na słońcu :-F Quote Link to post Share on other sites
Guest Tatin Posted July 20, 2007 Report Share Posted July 20, 2007 Przed chwilą zauważyłem, że z maga ulatnia sie gaz. Czym to może być spowodowane? Czy przez upały? Jak temu zaradzić? POMOCY!! Quote Link to post Share on other sites
Joo Lance Posted July 20, 2007 Report Share Posted July 20, 2007 Pierw włóż maga pod wode i powiedz w którym miejscu. Jeśli masz taniego gaziaka to rozszczelnianie nie jest dziwne. Jeśli masz coś lepszego i przechowywałeś maga bez gazu to możliwe, że uszczelki zmieniły swoje pierwotne miejsca. Quote Link to post Share on other sites
Guest Tatin Posted July 20, 2007 Report Share Posted July 20, 2007 Chodzi o Rugera MK1 ze Specshopu (tego krótkiego). Gaz ulatuje przy samej górze, tam skąd wylatuje, aby wypchać kulkę. Dzieje sie tak po oddaniu 2- 3 strzałów i więcej. Kiedy juz poleży z 10 minut, nic się nie dzieje. Quote Link to post Share on other sites
Joo Lance Posted July 20, 2007 Report Share Posted July 20, 2007 Nasmaruj porządnie olejem sylikonowym. Jak nie pomoże to prawdopodobnie poszedł zawór Quote Link to post Share on other sites
Guest Tatin Posted July 21, 2007 Report Share Posted July 21, 2007 Nasmaruj porządnie olejem sylikonowym. Jak nie pomoże to prawdopodobnie poszedł zawór Nie pomogło. Chciałbym sie dowiedzieć jeszcze, czy: -) zawór mógł ustąpić pod wpływem zbyt wysokiego ciśnienia w magazynku? -) gdzieś na tym forum czytałem, że gościowi poszła górna część zaworu (tak jak mi), bo używał propanu. Kupił to na militaria.pl (tak jak ja). Na butli pisz GreenGas, a jednak jest to propan. Czyżby to zawiniło? W związku z czym mam kolejne pytanie. Gdzie kupować GG, aby był to GG, a nie propan? Quote Link to post Share on other sites
Joo Lance Posted July 21, 2007 Report Share Posted July 21, 2007 Od ciśnienia GG nie powinien się zepsuć zawór GG to propan tylko, że ma takie różne dodatki (inny zapach, olej sylikonowy). Tylko, że ciśnienie GG to ~~17 barów przy 1 litrze tego gazu. A sam propan przy takiej samej objętości butli ma 2x większe ciśnienie (więc ponad 30 barów) stąd jest go 2x więcej Jeśli chcesz słabszy gaż np. hfc134a to zobacz tutaj Quote Link to post Share on other sites
Guest Tatin Posted July 21, 2007 Report Share Posted July 21, 2007 Jeszcze mam 2 pytania. 1. Jak często smarować tego Rugera? 2. Czy aby smarowac zawory, trzeba rozłozyc maga? Quote Link to post Share on other sites
Guest Tatin Posted July 22, 2007 Report Share Posted July 22, 2007 Piszę posta pod postem, gdyż nie widzę możliwości edycji poprzedniego. Gaz teraz ulatnia się tak szybko, że gdy mag jest cały napełniony, nie zdążę wystrzelić szybko 15-stu kulek, a gazu juz nie ma. Widziałem na machinegun.pl ten magazynek za 8 dyszek. Po przeczytaniu postów na forum, nie wiem, czy kupować w tym sklepie. A jak sie trafi uszkodzony i nie uznają gwary? :) Ile kosztowałaby jego naprawa? Czy zrobi to każdy sklep? Czy trzeba dostarczyć maga osobiście? :P Quote Link to post Share on other sites
Guest Reses Posted August 4, 2007 Report Share Posted August 4, 2007 A jak sie trafi uszkodzony i nie uznają gwary? icon_smile.gif Pewnie, że nie uznają. Lepiej kup na taiwangun.com. Też kosztuje ok. 80 zł, ale przynajmniej masz pewność solidności. LINK. Quote Link to post Share on other sites
TROOPER JA Posted August 17, 2007 Report Share Posted August 17, 2007 GreenGas może eksplodować?! Ja greenem ładuje zapalniczki, i jeszcze żyje ;-) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts