xapek Posted July 22, 2007 Report Share Posted July 22, 2007 Sprawa jaka mnie niepokoi i nie znalazłem innej takiej na forum to moim zdaniem zbyt wolna prędkość obrotowa silnika i zębatek, przy naciąganiu sprężyny. Efektem tego jest częste wpadanie do komory więcej niż jedej kulki. Sam efekt dzwiękowy działania jest świadectwem powolności działania. Czego przyczyną może to być? - Złe smarowanie w GB? co za tym idzie zbyt duże opory dla silnika? - Czy bateria może się zużyć i dawać taki efekt? Well 8,4V 1100mAh Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted July 22, 2007 Report Share Posted July 22, 2007 Bardziej druga opcja. Pożyć od kogoś prawdziwą baterię. Zobacz wtedy czy masz takie problemy. Od siebie polecam Intelect'a. Używałem jej przy mojej R6. Quote Link to post Share on other sites
xapek Posted July 23, 2007 Author Report Share Posted July 23, 2007 a czego efektem jest to że strzał jest wielokulkowy? 2 do 3 kulek na strzał? Quote Link to post Share on other sites
splinter Posted July 30, 2007 Report Share Posted July 30, 2007 a czego efektem jest to że strzał jest wielokulkowy? Jeśli na semi co drugi strzał masz podwójny,to reversal. Co do silnika: Spróbuj z firmową batką tak jak radzi Anioł;) jeśli szybkostrzelność się nie poprawi to możesz mieć źle wypodkładkowane zębatki. Dodatkowo można sprawdzić okablowanie,bezpiecznik.Acha, to może też być za mocno dociśnięty silnik. Więcej pomysłów narazie nie mam. :roll: Quote Link to post Share on other sites
hellmans Posted August 3, 2007 Report Share Posted August 3, 2007 2-3 kilki to wina dystansera w komorze hu. Wolna praca to raczej nie wina baterii, gdyż w wellu jest strasznie miękka sprężyna i nie wiem jak zryta batka musiałaby być, żeby było wolno. Well ma lepsze kable niż CA/TM. Za dużo smaru w gb może? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts