Parafian12 Posted July 22, 2007 Report Share Posted July 22, 2007 (edited) Tutaj proszę pisac o tuingu emek II GEN. Co trzeba zamienic żeby wydłużyc żywotnośc? Edited July 22, 2007 by Parafian12 Quote Link to post Share on other sites
tommy90 Posted July 22, 2007 Report Share Posted July 22, 2007 Na dobrą sprawę wystarczy cicha głowica tłoka ;) Zmniejszy ona naprężenia wewnątrz gearboxa bo wytrzymałość stockowych części jest wystarczająca na dłuuuuuuugi okres bezproblemowej eksploatacji. Nie wiem jaka tam jest sprężyna, bo jeszcze mojej emki nie rozbierałem, ale jeśli nie posiada nieregularnego skoku to warto by ją było wymienić na m110 o nieregularnym skoku. To także zmniejszy siły działające niekorzystnie na poszczególne części gearboxa. Quote Link to post Share on other sites
greloGPZ Posted July 22, 2007 Report Share Posted July 22, 2007 Tam właśnie siedzi m110 i podejrzewam, że jest ona o nieregularnym skoku ale tego nie jestem pewien ;). Quote Link to post Share on other sites
Hawk14 Posted July 23, 2007 Report Share Posted July 23, 2007 A czy ktoś z was mógł tu wkleić link do tej głowicy bo za cholere nie mogę znaleźć... Pozdro thx Quote Link to post Share on other sites
tommy90 Posted July 23, 2007 Report Share Posted July 23, 2007 Ta cicha głowica tłoka jest dostepna praktycznie w każdym sklepie. Tu masz dwa linki: 1 2 Quote Link to post Share on other sites
Parafian12 Posted July 23, 2007 Author Report Share Posted July 23, 2007 Mam pytanko jak zamontowac to głowice ??Bo jak rozbiore GB to trace gware. Quote Link to post Share on other sites
tommy90 Posted July 23, 2007 Report Share Posted July 23, 2007 Spytaj Krakmana czy jakbyś dostarczył mu replikę to by Ci to wymienił bez straty gwarancji. Jak sam wymienisz to na pewno stracisz gwarancję. Quote Link to post Share on other sites
regal Posted July 23, 2007 Report Share Posted July 23, 2007 Sory że pisze w tym temacie (ale też podchodzi pod tuning :) ). Chciałbym wiedzieć czy M4 RIS z P&J IIgen. ma w kolbie lepszy aku od tych za 450 ? Opłaca się bardziej kupić za 450zł i do tego nowy aku za 100zł ? Z góry dzięki za odpowiedź Quote Link to post Share on other sites
slepy Posted July 23, 2007 Report Share Posted July 23, 2007 Mierzył ktoś ile daje wpakowanie precki 510mm do M16A3? Jak bardzo poprawia to osiągi, itp. Jutro jade po M16A3 i może kupie albo cichą głowice tłoka albo dołoże do precki... Quote Link to post Share on other sites
tommy90 Posted July 23, 2007 Report Share Posted July 23, 2007 Precka przede wszystkim ma poprawić skupienie strzału. FPS'ów nie wiele przybędzie po jej wpakowaniu, zasięg też drastycznie nie wzrośnie ;) Quote Link to post Share on other sites
slepy Posted July 23, 2007 Report Share Posted July 23, 2007 Wydawało mi się że jednak lufa dłuża o ponad 13cm da więcej fps :) Przynajmniej miałem tak w APS-2. Quote Link to post Share on other sites
dr_wisla Posted July 23, 2007 Report Share Posted July 23, 2007 Zwiększy ilość fps o 5-10. Skupienie drastycznie wzrośnie, a zasięg poprawi się o około 2-3m. Quote Link to post Share on other sites
slepy Posted July 24, 2007 Report Share Posted July 24, 2007 Zwiększy ilość fps o 5-10. Skupienie drastycznie wzrośnie, a zasięg poprawi się o około 2-3m. Rozumiem że miałeś do czynienia z M16 z wymienioną lufą na precke i sprawdzałeś? Bo za domysły to ja dziękuje ;) Quote Link to post Share on other sites
kosior21 Posted July 24, 2007 Report Share Posted July 24, 2007 (edited) hm tak rozmyslam wlasnie o tuningu i moze tez sie ktos wypowie na ten temat : Glowny target: zasieg skuteczny skuteczny 55 -60 m Propozycja: wzmocniona glowica tloka <cicha> CA precka systema 6,04 455mm sprezyna systema 120 komora HU + silikon PJ uszczelniona dysza <tu nie wiem jaka> I teraz co jeszcze doradzacie?? Edited July 24, 2007 by kosior21 Quote Link to post Share on other sites
stecek Posted July 24, 2007 Report Share Posted July 24, 2007 Szczerze mówiąc nie opłaca mi sie zakłądać nowego tematu więc pytam tutaj czy za 300zł moge fajnie poprawić osiągi mojej m16a3 II gen p&j (narazie mam tylko nową bate ale ROF jest przyzwoity) więc chodzi mi bardziej o zasięg czy lepiej sobie odpuścić? Jeżeli sie opłaca to co najlepiej wymienić oczywiście żeby nie odbiło sie strasznie na żywotności. Quote Link to post Share on other sites
kosior21 Posted July 24, 2007 Report Share Posted July 24, 2007 czyt wyzej ten tuning to jakies 300 zeta Quote Link to post Share on other sites
stecek Posted July 24, 2007 Report Share Posted July 24, 2007 Jestem ciekaw czy przez wymiane części które opisał kosior21 da sie 55-60 metrów osiągnąć bo szczerze mówiąc jestem troszke rozczarowny zasięgiem mojej emki po 380 fps'ach spodziewałem sie czegoś lepszego :???: Quote Link to post Share on other sites
tommy90 Posted July 24, 2007 Report Share Posted July 24, 2007 Po takim tuningu jaki opisał Kosior21 zasięg skuteczny powinien oscylować ok. 50m, a całkowity powinien wynosić ponad 55m. Skupienie za to będzie na pewno lepsze niż stockowej repliki. Moim zdaniem warto zainwestować w taki tuning. Ale jeszcze lepsze efekty można osiągnąć po zainstalowaniu Bore-up'a. Wtedy będzie można osiągnać te 55m zasięgu skutecznego. Quote Link to post Share on other sites
kosior21 Posted July 24, 2007 Report Share Posted July 24, 2007 (edited) poprosze o jakis zestaw borka .. .przykladowy lub optymalny.... Edited July 24, 2007 by kosior21 Quote Link to post Share on other sites
Parafian12 Posted July 25, 2007 Author Report Share Posted July 25, 2007 a ja mam takie pytanie na przyszłośc.Czy opłaca się tuningowac tego hinczyka ?np.metal body cicha głowica czy tam cały zestaw bore up , czy lepiej kupic CA? Quote Link to post Share on other sites
dr_wisla Posted July 25, 2007 Report Share Posted July 25, 2007 To jest świetna alternatywa dla CA właśnie. Kupując metal body np. Guardera(~450zł), zyskujemy oryginalne oznaczenia Colta, a nie jak w przypadku CA Armalite, metalową komorę HU i gumkę, a dotego mamy 370fps. Za całość jest mniej niż za replikę CA bez batki i ładowarki. Potem tylko tuning, i nie masz po co kupować CA czy ICSa. Quote Link to post Share on other sites
Parafian12 Posted July 25, 2007 Author Report Share Posted July 25, 2007 okey bardziej mi chodzi o body SRC czy tam tez jest komora hopa i gumka? Quote Link to post Share on other sites
dr_wisla Posted July 25, 2007 Report Share Posted July 25, 2007 Komora HU tak, ale czy gumka to nie wiem. Quote Link to post Share on other sites
HateMe Posted July 25, 2007 Report Share Posted July 25, 2007 a ja mam takie pytanie na przyszłośc.Czy opłaca się tuningowac tego hinczyka ?np.metal body cicha głowica czy tam cały zestaw bore up , czy lepiej kupic CA? Zawsze lepiej kupić CA. Quote Link to post Share on other sites
dr_wisla Posted July 25, 2007 Report Share Posted July 25, 2007 To już jak kto woli. Ale jak ktoś nie ma kasy na CA i tuning, to może kupić P&J, do tego metal body i nie ma żadnych oznaczeń Armalite, tylko Colta, i ma jeszcze 370fps + małe koszty na tuning (komora + gumka + precka + okablowanie - wystarczy, chyba że jeszcze cicha głowica tłoka). Dla mnie to jest na prawdę dobra alternatywa, ale wiadomo także, że CA to CA. Żeby wszystko było cacy i na korzyść P&J wtedy, to trzeba mieć szczęście z repliką, żeby chodziła dobrze w stocku. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts