darkcezary Posted July 25, 2007 Report Share Posted July 25, 2007 Witam, chciałbym wymienić lyfe wewnętrzną w Famasie CG która ma 22 cm na rurke z castoramy 50zm. Mam problem mianowicie nie mam pomysłu jak unieruchomić lufe na końcu tłumika płomieni aby nie latała we wszystkie strony. macie jakies pomysły? Link to post Share on other sites
OzO Posted July 27, 2007 Report Share Posted July 27, 2007 Z pleksi albo drewnianej sklejki, deski wytnij koło odpowiadające rozmiarami wewnętrznej średnicy tłumika. Następnie w tym wyciętym kole wywierć otwór do którego włożysz lufe. blokade lufy mozesz przymocowac do tłumika za pomocą kleju. Link to post Share on other sites
darkcezary Posted July 29, 2007 Author Report Share Posted July 29, 2007 Dzięki, sam myślałem o drewnie. Jeszcze takie pytanko w jakich sklepach można kupić pleksi?? Link to post Share on other sites
OzO Posted July 31, 2007 Report Share Posted July 31, 2007 Dzięki, sam myślałem o drewnie. Jeszcze takie pytanko w jakich sklepach można kupić pleksi?? Prawdopodobnie w sklepie z modelami, spróbuj popytać znajomych, moze oni mają coś w warsztacie, piwnicy. Link to post Share on other sites
Ariel_ Posted August 8, 2007 Report Share Posted August 8, 2007 Zamiast bawić się drewnem owinąłbym izolką pare razy... Link to post Share on other sites
dr_wisla Posted August 8, 2007 Report Share Posted August 8, 2007 I problem z głowy. Izolka to najlepsze rozwiązanie. Link to post Share on other sites
bobek28 Posted September 17, 2007 Report Share Posted September 17, 2007 Z pleksy swojego czasu robione były linijki. Link to post Share on other sites
MAJOR762 Posted September 18, 2007 Report Share Posted September 18, 2007 Witam, chciałbym wymienić lyfe wewnętrzną w Famasie CG która ma 22 cm na rurke z castoramy 50zm. Policz najpierw czy lufa nie będzie za długa w stosunku do cylindra, bo jeśli będzie za długa, to będziesz tracił na osiągach. Link to post Share on other sites
Ariel_ Posted September 20, 2007 Report Share Posted September 20, 2007 Gdzieś pisałem, że z moich wyliczeń najlepiej nie dawać lufy dłuższej niż 40cm. Link to post Share on other sites
Recommended Posts