Alczak Posted July 27, 2007 Report Share Posted July 27, 2007 Jestem posiadaczem Glocka 19 KWA - KSC i ów nie wiem jakim cudem zaczął strzelać niekontrolowanym trybem auto (aż do braku amunicji) oraz czasami zamkiem niemożna naciągnąć kurka co zarazem idzie zmarnowaniem gazu który ulatuje ciurkiem z lufy... , rozłożyłem go przesmarowałem i nic... Czy ktoś miał do czynienia z takim przypadkiem? Quote Link to post Share on other sites
Dzidzia35869 Posted August 3, 2007 Report Share Posted August 3, 2007 Tryb auto?? chcesz powiedzieć że strzela jak glock18c?? Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted August 4, 2007 Report Share Posted August 4, 2007 Też tak w swoim miałem, minęło po jakimś czasie :wink: Pistolet na raz wyrzuca z siebie cały magazynek kulek wraz z caluśkim zapasem gazu Quote Link to post Share on other sites
Alczak Posted August 14, 2007 Author Report Share Posted August 14, 2007 Dokładnie, tyle że te mijanie trwa u mnie 1 miech... :roll: i chyba został mi tylko serwis... Quote Link to post Share on other sites
macgyver Posted October 5, 2007 Report Share Posted October 5, 2007 Miałem w G19 KWA podobny problem. Po nasmarowaniu, nie mógł wypluć normalnie metalowej kulki 0,9g. Wcześniej nie miał z tym problemu. Wywalał cały gaz po jednym strzale. O dziwo, 0,25 strzelał jeszcze normalnie, tylko z bardzo słabym blow backiem, co drugą kulkę. Nasmarowałem go porządkie, każdą część. Zaczął działać jeszcze gorzej, nie strzelał już niczym. Blow back słaby, wywalanie gazu. W akcie desperacji rozłożyłem glocka na czynniki pierwsze, totalnie, wszystko, mechanizmy, tłoczki, sprężynki, wszystko. Każdą część pieczołowicie oczysciłęm ze smaru szczoteczką i siepłą wodą. Złożyłem spowrotem do kupy, starannie, żeby nie było ani wody ani smaru. I wiecie co, działa jak nowy. Blow back wyrywa z ręki, stzrela każdą kulką, na jednym nabiciu przy około15 stopniach można wywalić ze 4,5 magazynka. Spróbuj wykonać taki manewr. Gorzej nie zrobisz, możesz tylko naprawić. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts