poldeck Posted July 27, 2007 Report Share Posted July 27, 2007 Siemka! Z gory przpraszam za brak PL znakow ale klawiaturka mi padla... Wiec do rzeczy: Kupilem wlasnie uzywana emke CA. Maiala wymienione pare bajerow w tym wsadzone zebatki STU. Po wymianie zebateck chodzile rok na stockowej sprezynie. Pytanie brzmi: ile one wytrzymaja na m120 albo na m130? O koniecznosci wymiany szkieletu gb juz nie wspomne... Czy to moze miec jakies znaczeni, ze karabin pochodzi z grupy rekonstrukcyjnej? Oni z reguly chyba ciut mniej strelaja... Quote Link to post Share on other sites
Diablo Posted July 27, 2007 Report Share Posted July 27, 2007 Zależy. Może okazać się że pociagną z 2 lata, a mogą sypnąć się za miesiąc. Sam mam STU z CA od stycznia siałem nimi na M130 (miałem kilka cięzkich zacinek, zmieliłem 3 tłoki) strzelam dużo- średnio po 3000 kulek na sztrelankę 2-3 razy w miesiacu , od jakiegoś czasu mam M140. zębatki nie wykazują zadnych złych objawów. Quote Link to post Share on other sites
szalony jack pirat Posted July 28, 2007 Report Share Posted July 28, 2007 Zębatki w takich sytuacjach raczej nieczęsto idą. Właśnie tłoki, zębatka na ośce silnika i głowice tłoków, jak są z tworzywa. Także o zębatki bym się nie martwił. Na M120 to w zasadzie nie potrzebujesz STU jeśli masz aku duży, ew. TU jeśli masz mały. Quote Link to post Share on other sites
poldeck Posted July 28, 2007 Author Report Share Posted July 28, 2007 Czyli STU są na tyle zajefajne, że nie mam powodów do zmartwień? Quote Link to post Share on other sites
Diablo Posted July 28, 2007 Report Share Posted July 28, 2007 nie masz powodów do zmartwień ;) jak mi padną na M140 23 k/s , to dam znać :) Quote Link to post Share on other sites
poldeck Posted August 4, 2007 Author Report Share Posted August 4, 2007 Jeszcze jedno w kwestii STU: w jaki sposób rozopznam, że to napewno one? Jak dla przykładu położę obok siebie stadard i to co ma być STU to jakie różnice zauważę? Quote Link to post Share on other sites
Diablo Posted August 5, 2007 Report Share Posted August 5, 2007 podobno różnią się ilością zębów :wink: Quote Link to post Share on other sites
szalony jack pirat Posted August 7, 2007 Report Share Posted August 7, 2007 A konkretnie różnią się przełożeniem. Jak policzysz stosunki zębów na poszczególnych krawędziach i potem je pomnożysz to dostajesz stopień redukcji. Quote Link to post Share on other sites
Miko Posted August 7, 2007 Report Share Posted August 7, 2007 Nie chce zakładać nowego tematu więc pisze tutaj. Wiadomo coś o wytrzymałości zębatek G&P (wersja 2007) na sprężynie m130? Czy taka konfiguracja w połączeniu z standardem G&P i aluminiową głowicą tłoka ma racje bytu? Jakie przełożenie mają owe zębatki (TU,STU, czy może zwykłe)? Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
poldeck Posted August 7, 2007 Author Report Share Posted August 7, 2007 Wiesz... asgshop przy m130 juz wymienia zębokółka w G&P... To coś znaczy. Quote Link to post Share on other sites
szalony jack pirat Posted August 8, 2007 Report Share Posted August 8, 2007 E taaam. asekuruja sie tylko. Sklep to nie to samo co prywatny użytkownik ;) Ale do M130 to juz by się przydało TU. Stockowe ruszą, ale będą żreć aku. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts