Mikrus Posted July 29, 2007 Report Share Posted July 29, 2007 Witam. Mam glocka 17 KSC i czasami zamek przy przeladowaniu nie wraca do konca. Nie smarowalem go i mysle ze to przez to. Czy olej wazelinowy zamiast silikonowego zalatwi sprawe ? Czy moge go uzyc bez zmartwien zadnych ? Quote Link to post Share on other sites
Small_Hunter Posted July 31, 2007 Report Share Posted July 31, 2007 Nie. Jest za gesty. Olej sylikonowy wyłącznie. Quote Link to post Share on other sites
Walduś_18 Posted August 9, 2007 Report Share Posted August 9, 2007 A ja polałem wazeliną i mi śmiga jak ta lala :D. Quote Link to post Share on other sites
Jano Posted August 12, 2007 Report Share Posted August 12, 2007 Wazelina to wazelina ale olej silikonowy wypiera wodę z nałożonej warstwy. Więc gdy podczas strzelania pada deszcz wazelina nie będzie wypierać wody z nasmarowanych miejsc. Inaczej to ma miejsce z silikonem Quote Link to post Share on other sites
Walduś_18 Posted August 14, 2007 Report Share Posted August 14, 2007 Więc gdy podczas strzelania pada deszcz wazelina nie będzie wypierać wody z nasmarowanych miejsc. Inaczej to ma miejsce z silikonem Żadna nowość... x] A na deszczu nie strzelam :) Quote Link to post Share on other sites
macgyver Posted October 4, 2007 Report Share Posted October 4, 2007 Mój glock działa lepiej totalnie wyczyszczony ze smaru, niż naoliwiony silikonem. Miał słaby blow back, syfonowanie. Usunąłem totalnie cały olej i dopiero działa jak ta lala. Quote Link to post Share on other sites
Garoo Posted December 4, 2007 Report Share Posted December 4, 2007 @macgyver-A Sprawdzałeś czy Ci czasem części sie nie wycierają przez to?? :) Ja również sądze że olej wazelinowy to niejest dobry pomysł... Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts