Zeziu Posted July 30, 2007 Report Share Posted July 30, 2007 Mam maly problem- luzuje mi sie selektor do tego stopnie ze jak wale na auto to spadam sam na semi:/ Musze rozkrecać calego guna, żeby to naprawić? Gun jest nowy Quote Link to post Share on other sites
Jano Posted July 30, 2007 Report Share Posted July 30, 2007 przypadłość tego karabinu. Weż odkreć śrubkę od selektora ognia bo przykręcenie go na chama nic nie da zapewne jak znam życie choć możesz spróbować.Pod śrubą masz taką podkładkę karbowana weź te ząbki wygnij w jedną stronę o 60 stopni i przykręć powinno pomóc. Jak nie to weź kup "Distal" taki klej epoksydowy i do okoła wnęki selektora ognia tam gdzie jest śrubka nanieś i poczekaj aż wyschnie, wtedy będziesz mieć warstwę półplastyczną która ci da nawet możliwość kontrolowania siły jaką chcesz użyć na selektor ognia (mój patencik :]) i się nic nie rozregulowywuje jeśli dobrze to zrobisz. Quote Link to post Share on other sites
Zeziu Posted July 31, 2007 Author Report Share Posted July 31, 2007 Jest jeszcze jeden problem- ta srubka jest okragla od gory tzn nie ma jak jej odkrecic. Bede musial pilnikem jakims sobie zrobic miejsca na krzyzaka:P Quote Link to post Share on other sites
0L0 Posted July 31, 2007 Report Share Posted July 31, 2007 To... jest... plastikowa... zaślepka :lol: Podważasz ją i ukazuje Ci się normalna śrubka ;) Quote Link to post Share on other sites
temohab Posted August 5, 2007 Report Share Posted August 5, 2007 Zamiast "distalu" możesz też użyć kleju anarobowego, dostępny w wiekszości chemicznych (ja nabyłem go w sieci Bel-pol). Wlewasz go do otworu i wkręcasz śrubkę. W razie potrzeby odkręcenia odrobina siły i klej puści nie uszkadzając gwintu. Jeżeli selektor będzie przykręcony za luźno, to w końcu go "zetrzesz" i przełącznik selektora nie będzie go przesuwał tylko na niego "najeżdżał". Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts