Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Problem z pj4 s-system

Recommended Posts

No to tak ten pień wkładasz na tą wypustkę w body :) teraz bierz tą śrubę i ona powinna być z takim metalową nakładką wkładasz to do środka wkładasz śrubokręt i próbujesz wkręcić po pewnym czasie na pewno ci się uda :)

Sorry nie mogę edytować ale pojawił sie u mnie znowu problem

1. jak strzelam i trzymam cały czas i po około minucie zaczyna mi wolniej strzelać

2. poza tym kable mi sie nagrzewają i silnik, a pierwsze co zaczyna się grzać to taka wpinka na wysokości bezpiecznika tylko że na tym kablu gdzie nie ma bezpiecznika kablu :)

3. czy to jest normalne?? Jak strzelam sobie krótkimi seriami albo pojedyńczym strzałem wygląda na to że wszystko jest ok i jest normalnie :( w sobote mam zlot i chciałbym zdążyć z naprawą

No to tak:] Wróciłem z Kielc z ociesęków wszystko byłoby fajnie gdyby nie moja emka która po heroicznej akcji obrony głowicy nuklearnej odmówiła posłuszństwa, otóz gdy ustawiłem tryb auto musiałem 3 razy wcisnąć spust by oddać strzał :poddanie: na semi podobnie :wink: nie mam już do niej siły gdzie mogę ją wysłać i mieć pewność że dobrze zdiagnozują problem??? Zależałoby mi na wymianie okablowania i wymianie cylindra i do tego m110 wstawieniu.Bardzo proszę o adresy i pomoc.

P.S. Sorry za błędy i orty ale jestem padnięty

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=226976721

czy te zębatki będą pasować?? do tego karabinu i normalnego tłoka???

• 5 weeks later...

Albo też jakimś sposobem zębatki Ci się zablokowały (spotkałem się z tym; karabin przestrzelał hi-capa CA i odmówił).

Co do części do możesz wsadzić 120 Guardera...

Co do linka z częściami to JEDYNIE mogą pasować: głowica cylindra, zębatka środkowa i silnikowa, głowica tłoka, dysza i sprężyna (ale jest to 130 więc odradzam). Ale jako że nawet sam tłok jest przedłużony to nie daję Ci gwarancji (na 85 % jestem pewien że będą pasować).

Edited by Quarc

Tak, jeżeli wyjmiesz bezpiecznik COŚ może Ci się spalić - jeśli chcesz wiedzieć co to rzuć kostką. Najprawdopodobniej będzie to silnik.

Jeżeli tak bardzo zależy Ci na wyjęciu tego bezpiecznika to radzę zmienić go na słabszy - wg informacji z pewnego tematu na wmasg.pl wzrośnie ROF.

Ale jakby nie patrzył nie zostawiaj swojej giwery bez bezpiecznika. Strzeżonego Pan Bóg strzeże :D

Możesz mieć za słabo naładowaną baterię lub też podkładki na zębatkach powodują ich zbyt ciężką pracę. Jeżeli rozbierzesz całe GB to wsadź same zębatki z podkładkami i go zamknij (na śruby coby było wiarygodnie). Wtedy spróbuj poruszać palcem zębatki - nie powinny pracować ciężko, właściwie to powinny mieć jak najmniejszy opór...

No i ewentualnie smaru zabrakło w co wątpię bo zazwyczaj P&J mają go pod dostatkiem.