Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

silikon do uszczelek samochodowych Moje Auto

Recommended Posts

witam,

Znalazłem u siebie w garażu silikon w spray'u Moje Auto. Jeszcze nigdy nie smarowałem swojej repliki, więc ciężko mi go do czegoś porównać. Nadaje się to do smarowania AEGa? Jedyna informacja o składzie to: "bogaty w węglowodory C6". Wiem, że lepszy byłby silikon z lśniącym logiem CA czy jakiś inny firmowy, ale chwilowo jestem kompletnie spłukany... więc nie sypcie linkami do specshopu.

tak trzeba robić bo:

- kulki lepiej podają (kulki jak wchodzą do komory to wiedzcie że nie wchodzą jedna pod drugą tylko się "wciskają" po bokach, a to powoduje różne kąty przywierania na początku kulek do komory i dopasowania ich do niej, dzięki sylikonowi lepiej chodzą)

- poza tym trzeba nieraz spryskać żeby nie zaciąć kulek w lufie i "zakonserwować" gumkę by mnie j była podatna na ścieranie

Osobiście korzystam z takiego spreju silikonowego w swoich replikach (a kumple w swoich) i musze przyznać że jest dobry. Niczym nie jest gorszy od produktów dostępnych w sklepach ASG a ma jedną ważną zaletę, butla jest dużo większa i przy tym tańsza - jest bardziej opłacalny. Ogólnie polecam :wink:

Obawiam się tylko że ten silikon może być uzyskiwany z pochodnych ropy (czy coś w tym guście, nie jestem mocny z chemii :-P ), a podobno jest to bardzo nie-cacy dla np. hop-upu. Wczoraj zrobiłem test ze spryskaniem kawałka gumy i zawinięciem w folię (z innego tematu o silikonie), ale trzeba zaczekać kilka dni na efekty.

Edited by stranger

Ciężko powiedzieć jeśli producent nie określił składu, ale skoro to olej silikonowy to myślę że będzie dobry.

Ja urzywam "Silikon AC - olej silikonowy" firmy AC cosmetics, pierwotnie kupiony do smarowania uszczelek samochodowych, płaciłem jakoś 9zł za butlę 300ml, skład: olej metylosilikonowy, izobutan.

Znalazłem to samo u siebie w piwnicy "Silikon do uszczelek MOJE AUTO" ( z martyną wojciechowską na zdjęciu haha) Czyli na pewno można tym konserwować komrę? Aaa i co z magami? Psikać w maga tym też?

p.S. u mnie 7zł za 400ml :)

Edited by krzeselko