Marioo Posted August 9, 2007 Report Share Posted August 9, 2007 (edited) Strzelałem sobie z mojej spreżynki ak 47 cyma, po pewnym czasie kulka nie wystrzelila strzelilem drugi raz slychac cichy strzał , domyslilem sie ze kulka utkneła w lufie. W komplecie nie bylo wyciora wiec wzialem dwa pedzle skleilem taśmą ,wlozyłem do srodka . Natknalem sie chyba na uczelke hop-up ostroznie wlozylem glebiej , wyciagnalem i pedzel mi utknal w srodku ! Pozniej strzelilem na sucho i z kulka nic. Nie wiem co zrobić kulki są w srodku ok. 4 i pendzel w lufie zablokowal sie o uczelke hop up ! Co zrobic pomocy! :wink: Medi - poprawiłem nieprzytomną wprost liczbę literówek i ortów. Nie chce mi się nawet wstawiać polskich liter bo zbyt dużo tego. Ostrzeżenie. Edited September 9, 2007 by Paramedic Quote Link to post Share on other sites
regal Posted August 9, 2007 Report Share Posted August 9, 2007 (edited) Proponuje rozkręcić replike i wyjąć poprostu "uszczelke hop up" z tym pędzlem, jest ona miękka więc powinno zejść, a jak będą problemy to olejkiem sylikonowym psiknąć i na bank zejdzie. Edited August 9, 2007 by regal Quote Link to post Share on other sites
Marioo Posted August 9, 2007 Author Report Share Posted August 9, 2007 (edited) Przepraszam za język ale nie jestem z tąd. Co do rozkręcania, pozniej bedą problemy ze złożeniem jej, czyli nie ma odwrotu muszę rozkręcić ? A wtedy juz hopek do śmietnika się nada? Czy moze jest tu ktoś doświadczony ,który rozkręcał tą replike i może mi powiedzieć jak mam to zrobić by nieuszkodzic mechanizmu? Edited August 9, 2007 by Marioo Quote Link to post Share on other sites
Ariel_ Posted August 10, 2007 Report Share Posted August 10, 2007 Normalnie. Nic nie uszkodzisz. Tylko części mogą wystrzelić. Quote Link to post Share on other sites
kosafj Posted August 31, 2007 Report Share Posted August 31, 2007 rozbieraj,mialem taki problem(piach i 4 kulki w lufia ale bez pędzla) niema problemów z poskladaniem a lufe zapsikaj silikonem i powinno sie udać. Quote Link to post Share on other sites
mikadorus Posted September 3, 2007 Report Share Posted September 3, 2007 Możliwe, że będziesz potrzebował nowego HU:D więc wymienić trzeba. Zauważyłem, że większość osób przed czyszczeniem repliki zapomina-lub nie wie, że HU przed czyszczeniem lufy trzeba ustawić na 0 lub wyłączyć:) Quote Link to post Share on other sites
Ariel_ Posted September 6, 2007 Report Share Posted September 6, 2007 @mikadorus: widziałeś jak wygląda tam komora HU ? Po 1: nowej nie dostanie nigdzie Po 2: wystarczy że rozłoży i złoży wszystko do kupy ( cała komore ) i będzie działała dobrze. Quote Link to post Share on other sites
mikadorus Posted September 8, 2007 Report Share Posted September 8, 2007 Jak dotykał kijem gumki jest możliwość uszkodzenia jej niezależnie od gumki. Chyba, że to jakieś niestandardowe supermocne i wytrzymałe chińskie tworzywo. Oczywiście mogę się mylić. :-F Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts