LeParkour Posted August 10, 2007 Report Share Posted August 10, 2007 Co jest lepsze M15 A2 Carbine LEVEL I / 370 - 400 fps Classic Army czy GR-16(v.2006/7)G&G Quote Link to post Share on other sites
regal Posted August 10, 2007 Report Share Posted August 10, 2007 Ja bym brał M15. Jak już coś to wersje A4, opłaca się dołożyć tą różnice jak myślisz o optyce. Quote Link to post Share on other sites
SwideR Posted August 13, 2007 Report Share Posted August 13, 2007 Mam w teamie obydwa modele, zasięg raczej podobny, G&G jest lepiej wykonane trochę, ogólnie repliki G&G są wyzszej klasy niż CA, wziąłbym G&G Quote Link to post Share on other sites
szalony jack pirat Posted August 14, 2007 Report Share Posted August 14, 2007 A ja jestem odwrotnego zdania. Flaki zdecydowanie na korzyść nowych M15, a z wierzchu też mi się bardziej podobają. Do tego jeszcze dochodzi magazynek normalnych rozmiarów. Ale różnice są na tyle nieznaczne, że można je pominąc na korzyść gustów i wewnętrznego przekonania o słuszności zakupu :) (poza magiem, bo dodatkowe centymetry bolą jak się leży na glebie oraz przy noszeniu w ładownicach itp.). Dodatkowe kryterium to konfiguracja modeli - CA nie ma jeszcze wersji SD/SF, z kolei G&G nie ma kolb SF poza jednym modelem, za to ma aku w dodatkowym magu, albo kolbę SOPMOD. Teoretycznie też G&G mają w stocku preckę, ale co są warte takie precki (czy raczej pół-precki), to ostatnio wyszło w testach, które jeden Niemiec przeprowadził na profesjonalnym sprzęcie pomiarowym. Aha i te 370fps w CA masz na 100% jak ASGShop tak pisze, bo oni to mierzą, a te 360fps na stockowym G&G to masz wg zapewnień producenta, które można sobie rozbić o kant, bo czasem są egzemplarze z 300 fps też. Więc albo trzeba zmierzyć w sklepie, albo samemu potem dopieszczać w razie wtopy. No i ja też brałbym A4. To jednak potem ma znaczenie, również przy odsprzedaży. Wersje A2 osiągają dużo niższe ceny - mały popyt. Quote Link to post Share on other sites
mk29 Posted August 29, 2007 Report Share Posted August 29, 2007 Poza tym G&G mają znacznie bardziej kruche body od CA - pęka mocowanie górnej części z dolnym reciverem (to ucho od Pina) - z autopsji.... Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts