SebaGt90 Posted August 16, 2007 Report Share Posted August 16, 2007 Chciałem dołożyć około 50fps do mojej eMki (nie chcę za wiele a stockowe 315 mi nie wystarcza). http://taiwangun.com/?str=product&prId=149 http://taiwangun.com/?str=product&prId=150 http://taiwangun.com/?str=product&prId=656 Słyszałem, że bebechy w stocku uciągną m110 ale żeby nie było żadnych problemów lepiej wrzucić metalową głowice tłoka i cylindra które w stocku są z tworzywa. Co o tym myślicie? Powinienem osiągniąć 350-360fps i tyle bym chciał. Quote Link to post Share on other sites
Diablo Posted August 16, 2007 Report Share Posted August 16, 2007 polecam: http://asgshop.pl/produkt.php?id=1566 Na tym zestawie powinno być 360-380 fps. Sprężyna M100 w tych zetsqawach HurricanE daje łasnie tyle zdarzały sie przypadki . że M100 dało 400fps :wink: Zestaw który podałeś spokojnie da te 350-360 fps chociażby z racji samej sprężyny Quote Link to post Share on other sites
SebaGt90 Posted August 16, 2007 Author Report Share Posted August 16, 2007 (edited) Tak wiem znam ten zestaw i podobno dysza strasznie jest nieszczelna, że czasami były też przypadki że dawał on nie te 360 lecz 290fps. Ale i tak myślałem nad zakupem części i zmontowaniu ich u krakmana(nie płacę za przesyłkę). A niestety boję się grzebać samemu w GB. Jeżeli uważasz że te części SRC zdadzą egzamin to jutro nawet idę do krakmana i montuję je z m110. Edited August 16, 2007 by SebaGt90 Quote Link to post Share on other sites
Diablo Posted August 16, 2007 Report Share Posted August 16, 2007 Nie używam części SRC, także nie doradzę Ci jak z ich jakością. Quote Link to post Share on other sites
khakiprichi Posted August 16, 2007 Report Share Posted August 16, 2007 diablo propozycja dobra ale ja bym włożył pełen cylinder pozdro Quote Link to post Share on other sites
Diablo Posted August 18, 2007 Report Share Posted August 18, 2007 no coś w tym jest ale wiesz przykładowo po co ludzie montują sobie np. w M15 Bore Up typu 2 czyli z dzirą, jak mogą dać sobie cyllinder bez dziury o standardowej średnicy?:P to chyba ma jakieś znaczenie :P A czy cylinder typu zero założony do repliki która ma mieć cylinder typu 2 jest dobrym planem to nie wiem, musiał by się wypowiedziec ktoś ze "starszyzny" :P Quote Link to post Share on other sites
misiek009 Posted August 18, 2007 Report Share Posted August 18, 2007 Diablo - Kolejny raz muszę prostować twoje słowa :P. Borki typu 2 nie wychodzą na to samo co standard typ0. Dlaczego? Ano dlatego, że w cylindrach o powiększonej średnicy, cylindry są minimalnie szersze, ale co ważne - dysza ma większą średnicę co pozwala na szybszy ruch tłoka, większą powierzchnię parcia sprężonego powietrza na kulkę co przekłada się na prędkość wylotową kulki. Jeżeli już mu tak szkoda na bore, niech kupi głowicę cylindra o standardowej średnicy, ale z poszerzoną dyszą. Takie cudo produkuje Deep Fire i na ASGshopie można kupić. Do tego standardowy cylinder typu zero i dyszę do zestawu o poszerzonych średnicach. Coś pominąłem? Ano tak :D - głowica tłoka :) Podsumowując - Bore Up Guardera wyjdzie taniej i o wiele lepiej:P Jesteśmy u punktu wyjścia - kup zestaw Bore Up Guarder, CA lub Systema... Quote Link to post Share on other sites
Diablo Posted August 18, 2007 Report Share Posted August 18, 2007 mea culpa, chylę czapkę. Quote Link to post Share on other sites
khakiprichi Posted August 20, 2007 Report Share Posted August 20, 2007 może nie należe do starszyzny patrząc na liczbe postów ale nie pisze tu nic co nie było przerabiane już na żywo u mnie w drużynie. i z doświadczenia wiem ze cylinder typu 0 zwieksza zasieg juz o jakieś 4-5m dałem mój z rifle szwagrowi do tacticala i dalej strzela niż kumpel na standardowym nie są to jakieś kolosalne rużnice ale doświadczony gracz z 5m rużnicy może wiele skorzystać! Quote Link to post Share on other sites
misiek009 Posted August 20, 2007 Report Share Posted August 20, 2007 5m - troszkę przesadzasz.... Quote Link to post Share on other sites
SebaGt90 Posted August 21, 2007 Author Report Share Posted August 21, 2007 Swoją drogą kupiłem już borka CA tylko wstrzymuję się z zainstalowaniem ponieważ mam dylemat co do sprężyny. Wsadził bym m110 ale z drugiej strony na stronce z borkiem CA u Krakmana widnieje napis: "Zestaw taki jest zalecany przez producenta do tuningów mocowych na sprężynach 120m/s" no dobrze ale czy bebechy wytrzymają m120 ze standardowymi zębatkami czy konieczna będzie wymiana, a czytałem niedawno posta gdzie ktoś wsadził do stocka m120 i praktycznie nic nie wymieniał i mu śmigało, sam nie wiem. Quote Link to post Share on other sites
misiek009 Posted August 21, 2007 Report Share Posted August 21, 2007 Seba - A luknij na asgshop... tam z kolei piszą że bory CA nadają się do stockowych sprężyn :D. Moim zdaniem to w pogoni za kasą ci h*** saami nie wiedzą co pisać ;) Zastanów się skąd ta informacja, że AKURAT DO M120 MINIMALNIE!!!!!!!! Ano z tąd, że jeśli zakładasz M120 musisz kupić także zębatki i parę innych rzeczy które podnoszą koszta a zatem zarobek sklepu :D. Bodajże na spec shopie nie pisze o żadnych minimalnych sprężynach do jakich kolwiek borów :D Quote Link to post Share on other sites
SebaGt90 Posted August 21, 2007 Author Report Share Posted August 21, 2007 Dzięki misiek otworzyłeś mi oczy, włoże m110 tego borka CA i już. Quote Link to post Share on other sites
poldeck Posted August 21, 2007 Report Share Posted August 21, 2007 Ja od zawsze wpychałem cylinder typu 0 (bez dziury) do wszystkiego co mi sie nawineło i miało lufe dłuższa niż 33 cm. Efekt zawsze był widoczny gołym okiem wiec nie widze problemu. Ja na Twoim miejscu zamiast borka wepchałbym właśnie typ 0 i wyszłoby znacznie taniej a zysk mocy też wyczuwalny. Quote Link to post Share on other sites
SebaGt90 Posted August 21, 2007 Author Report Share Posted August 21, 2007 Acha, no dzięki poldeck za dobre chęci ale borek leży mi w domu od 2 dni i czeka na zamontowanie, miałem drobny dylemat co do sprężyny ale post miśka009 rozwiał moje wątpliwości. Quote Link to post Share on other sites
Rzuf_ Posted August 22, 2007 Report Share Posted August 22, 2007 ja mam teraz borka guardera bez oczka w cylindrze przy 363mm lufie... i właśnie walcze z sobą czy sens jest kupic drugą precke ok 455mm + tłumik... (m15a4 carbine). Quote Link to post Share on other sites
SebaGt90 Posted September 3, 2007 Author Report Share Posted September 3, 2007 Dziś odbieram telefon replika zrobiona, zamontowane: -Borek CA -170% CA (nie mieli Guardera 110) i nie wiem dlaczego krakman bał sie wożyc uprzedzając mnie słowami: "ale jak zębatki zmielą się na testach na chrono to nie nasza wina" Ku mojemu zdziwieniu osiągnąłem 410-415fps myślałem, że będzie mniej :) Quote Link to post Share on other sites
Diablo Posted September 3, 2007 Report Share Posted September 3, 2007 mielić zebatki z CA na M110? Znajomemu na M120 śmigają juz ponad rok ;) Quote Link to post Share on other sites
Dragunow Posted September 4, 2007 Report Share Posted September 4, 2007 Polecam zestawy JBU! Tanie a dobre Quote Link to post Share on other sites
Diablo Posted September 5, 2007 Report Share Posted September 5, 2007 tak tak.. jak po roku użytkowania stwierdzisz ,że wszystko gra jak trzeba, wtedy napisz, że zestawy JBU są DOBRE Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts