misiek009 Posted August 24, 2007 Report Share Posted August 24, 2007 Saper - Zapomniałeś o tym, że już chłopakowi doradziliśmy co potrzebuje do tuningu... tak się składa, że twoja propozycja ani nie jest tania, ani profesjonalna... musisz troszeczkę poczytać forum... A teraz parę kwiatków: "Bateria SANYO 2,4A" - Co to do cholery jest to A? Po co płacić za nią 280 zł? Na batimeksie 10,8V pakiet Sanyo RC 3600 mAh kosztuje 220zł... "Prowadnica sprężyny stalowa" - A co, mosiężna się ułamie? (Klasyczny przykład działalności sklepowej propagandy na przeciętnego maniaka :D) "Z czasem zmiana silnika" - Ta myśl jest zastanawiająca... ciekawe po co zmieniać ten silnik... Znam przypadki przemielenia 100k kulek na jednym silniku. Quote Link to post Share on other sites
SAper111 Posted August 24, 2007 Report Share Posted August 24, 2007 A znaczy sie Amper... 280 pln bo do kolby SF nie nie łamie się :D Quote Link to post Share on other sites
Promant Posted August 24, 2007 Report Share Posted August 24, 2007 Ale czy przy m150 i ogniu ciągłym nie roz..... się?? Pomyśl o spadku ROFa. Na tak mocnej sprężynie gwarantowany; nawet przy mocnym silniku. W zupełności wystarczy M130. W końcu, jeśli to ma być broń wsparcia to powinna mieć odpowiedni ROF. Quote Link to post Share on other sites
misiek009 Posted August 24, 2007 Report Share Posted August 24, 2007 @Saper - Pojemność akumulatorów podaje się w miliamperogodzinach (mAh), a nie w amperach (A). Jeżeli podasz że ogniwa RC mają parametr 2,4A to czekają cię 2 potencjalne sytuacje: 1 - Pomyślą, że strasznie kiepskie te ogniwa (mała wydajność prądowa) 2 - Wyśmieją cię :P Quote Link to post Share on other sites
SAper111 Posted August 24, 2007 Report Share Posted August 24, 2007 Ten post był jedynym gdzie dokonałem takiego skrótu myślowego :D Myślałem, że jak ktoś ma do czynienia z bateriami to w mig połapie... :D Przepraszam zachowałem się jak gówniarz, więcej nie będę... Szczerze to się przeliczyłem z tym tuningiem i trochę się boję używać tych 420 fps.... To mój pierwszy sezon i jeszcze nie panuje nad tym w 100% (dlatego sprzedaje). Niemniej założenia do Mki wsparcia są takie: Bipod, Mag na 3000 lub 5000 kulek, moc większa niż stock, mocna bateria oraz dobra lufa.... Mam nadzieje, że czegoś nie zapomniałem oraz, że się ze mną zgodzicie. Quote Link to post Share on other sites
Dragunow Posted August 25, 2007 Author Report Share Posted August 25, 2007 A co mówicie o optyce do takiego wsparcia? Quote Link to post Share on other sites
mojopl Posted August 25, 2007 Report Share Posted August 25, 2007 SAper111: wnioskuje, że posiadasz jeszcze małe pojęcie o ASG, prosze nie doradzaj już lepiej :) Dragunow: poco ci optyka :)? Przecież to broń wsparcia :) Quote Link to post Share on other sites
misiek009 Posted August 25, 2007 Report Share Posted August 25, 2007 Ewentualnie kolimator bez przybliżenia (chociaż będzie to bardzo głupio wyglądać, napewno podniesie wartość bojową broni) Quote Link to post Share on other sites
rafcio21 Posted August 26, 2007 Report Share Posted August 26, 2007 Pomyśl o spadku ROFa. Na tak mocnej sprężynie gwarantowany; nawet przy mocnym silniku. W zupełności wystarczy M130. W końcu, jeśli to ma być broń wsparcia to powinna mieć odpowiedni ROF. Na silniku MAGNUM ROF do M150 jest praktycznie taki sam jak przy M130, tylko trza wstawić silną batkę. A kolega mi mówił, że takowy silnik chce wstawić Co do wykładów moralnych ja się z tym człowiekiem strzelam, a to całkowicie inny kąt patrzenia na to niż wy (czyt. ała). Quote Link to post Share on other sites
Promant Posted August 27, 2007 Report Share Posted August 27, 2007 Na silniku MAGNUM ROF do M150 jest praktycznie taki sam jak przy M130, tylko trza wstawić silną batkę. A kolega mi mówił, że takowy silnik chce wstawić Cóż, zapewne sprawdziłeś i wiesz lepiej. Magnum jest najlepszy; ale i tak rof będzie mniejszy na 150 niż na 130. Za to pojedynczy ogień szybszy; co przy rkm nie ma większego sensu. Quote Link to post Share on other sites
mojopl Posted August 27, 2007 Report Share Posted August 27, 2007 Promant nie denerwujmy sie :) To ma być taka broń żeby nadrabiać umiejetności (nie mam w głowie określenia na tego typu sprawy), oczywiście z całym szacunkiem dla właściciela broni tematu. Quote Link to post Share on other sites
Promant Posted August 27, 2007 Report Share Posted August 27, 2007 A kto się denerwuje? ;) Próbowałem tylko zwrócić koledze uwagę, że czasem nie wszystko jest takie cacy jak się wydaje; bo kiedy trzeba będzie przykryć ogniem albo osłaniać odwrót - okaże się, że jakoś mało wydajne to wsparcie... No ale się nie wcinam; moja emka robi czasem za "wsparcie", a ma m120. Za to AK jest świetny przy dalekich strzałach, lecz serią nie imponuje, a ma m150. Quote Link to post Share on other sites
rafcio21 Posted August 27, 2007 Report Share Posted August 27, 2007 Nie miałem w łapach Emki z M150 i silnikiem magnum, ale wiem, że na M140 ROF wynosi 16 k/s przy dobrej batce, Intellect 10.8V bodajże. Quote Link to post Share on other sites
mojopl Posted August 27, 2007 Report Share Posted August 27, 2007 (edited) Promant: widzisz, tak sobie staram logicznie wnioskować jego posty i to ma być broń którą każdego ma zdjąć :P I oczywiście masz racje ze na ~500fps ROFu nie wyciągniesz odpowiedniego jak na broń wsparcia, ale widać, że do niego nie dotrze to :D Osobiście prześledzilem różne moce broni (oczywiście w osobistych replikach od 300-580) i m120=400fps, to jest jednak magiczna wartość z która lubie sie poruszać :) Autorze tematu: chyba musisz zrozumieć, że broń wsparcia w ASG: ma nie krzywdzić, ale za to ma sypać kulkami... Ale naprawde gdybyś był w moim środowisku nic bym nie miał do twojej eMki wsparcia ~~500fps jakbyś sam przyjął taka 3 sekundową serie :P Życze owocnych przemyśleń :) Pozdrawiam Edited August 27, 2007 by mojopl Quote Link to post Share on other sites
Dragunow Posted August 27, 2007 Author Report Share Posted August 27, 2007 Oczywiście że będą.:) Zdecydowałem Borek, zębatki torqe up helicalne,m120-135,silnik magnum i wzmocniony tłok powinien dac 450 fps. A to mi wystarczy Quote Link to post Share on other sites
mojopl Posted August 28, 2007 Report Share Posted August 28, 2007 Między m120, a m130 jest troche różnicy... A tłok ci nie da 450fps :D (czepiam się :P) Przy tylu fps polecam ci jeszcze baterie 12v... (jeśli ci potrzebny ROF) Quote Link to post Share on other sites
Promant Posted August 28, 2007 Report Share Posted August 28, 2007 Nie miałem w łapach Emki z M150 i silnikiem magnum, ale wiem, że na M140 ROF wynosi 16 k/s przy dobrej batce, Intellect 10.8V bodajże. Zapewne jest to wypadkowa zastosowanej baterii, silnika i bebechów. W każdym razie przy 10,8 / 3300 i bardzo mocnym silniku do sprężyn powyżej m140 - mam na m150 ROF wyraźnie niższy. I to się potwierdza u innych użytkowników przy podobnej konfiguracji. Natomiast w emce ICS, na dobrym silniku ICS już w stocku wszyscy myśleli, że mam 9,6; gdyż ROF na 8,4 i stockowej sprężynie był powalający. Teraz na m120 i stockowym silniku ICS używam batek 8,4; a ROF mam nadal większy niż u innych w stock'ach. Tak więc nie ma reguły; bo replika replice nierówna, a po upgradzie to już w ogóle. ;) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts