Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Witam!

Mam możliwość zakupu, powiedzmy że w umiarkowanej cenie, kamizelki SA 58 czeskiej firmy ALP (sam dół strony), z identycznym kompletem ładownic i kieszeni jak na zdjęciach. I tu moje pytanie - czy ktoś z Was spotkał się z wyrobami tej firmy, bądź miał okazję ponosić ich oporządzenie? Jeżeli tak, to jakie są Wasze opinie o nim, jego wykonaniu, materiałach, dopracowaniu? Czekam na opinie, i z góry dziękuję.

Edited by Puchatek

Dobry sprzęt, troszkę drogawy normalnie. Generalnie mocno bazujący na brytyjskim (Assault vesty serii 95) w ogólnym układzie kamizelki. Akurat SA 58 nie jest może najszczęśliwszym modelem z tych robionych przez ALP ale też da radę - oczywiście zakładając że używasz magazynków do AK lub vz58, względnie pokrewnych.

Witam!

No włśnie, po przymiarce odniosłem podobne wrażenie. Po podregulowaniu leżał na mnie zupełnie jak mój stary Arktis, miałem takie fizyczne deja-vu. A zapytalem o wykończenie, ponieważ mam zastrzeżenia co do klap ładownic i "uchwytu umarlaka" na plecach - sporo sterczących nitek i szwy trochę krzywe, i ogólnie sprawiają wrażenie że mogło by to być zrobione nieco lepiej. Nie wiem też z czego zrobione są klamry, zwykły nylon czy acetal. Kolega, biegający w TL98, generalnie bardzo sobie firmę ceni, zarówno za matriały, jak i wykończenie. Więc może te niedoróbki to cecha tej sztuki, lub partii. Ale chyba się na nią skuszę.