kukujawa1 Posted August 31, 2007 Report Share Posted August 31, 2007 Mam do was takie małe pytanko. Co mogę zrobić aby ulepszyć tego shotguna: http://www.sklep.airsoftguns.pl/product-po...FPS-NOWOSC.html ?? Link to post Share on other sites
fiedotow Posted August 31, 2007 Report Share Posted August 31, 2007 Wydaje mi się, że lepiej wziąć dobry rozbieg i rzucić kulką... A tak szczerze... chyba tylko wymiana lufy, uszczelnienie tłoka... Poza tym, pytanie: Czy warto? Nie znam osobiście tego czegoś, ale nauczony kontaktem z takimi replikami, to chyba jedyne rozwiązania. Niektórzy jeszcze robią podkładki pod sprężynę tłoka. Link to post Share on other sites
radzu Posted August 31, 2007 Report Share Posted August 31, 2007 Ohh znowu :/ Przecież to M47 ! Zwany Mosbergiem (zresztą błędnie) Bardzo dobra repliczka jak na śmieszną cenę, tematów o tej replice jest od groma ale dobrze napiszę. Taśma teflonowa na połączenie lufa komora HU oraz w miejscu gdzie trzymie się na końcu lufy aby ufa nie latała, do tego psiknąć silikonem na bebechy i nic innego nie robić, ten shotgun od początku ma bardzo dobre osiągi które są na granicy wytrzymałości części i jakiekolwiek podkładki czy mocniejsze sprężyny zawsze kończą się zepsuciem repliki. Myślę że temat do wyrzucenia bo pisałem to samo już chyba w 5 innych tematach. Link to post Share on other sites
bobek28 Posted September 22, 2007 Report Share Posted September 22, 2007 A ja myślę wywalić wszystko ze środka wlać do środka ołowiu i nim rzucać. Będzie w tedy większy zasięg. Link to post Share on other sites
splinter Posted September 22, 2007 Report Share Posted September 22, 2007 A ja myślę wywalić wszystko ze środka wlać do środka ołowiu i nim rzucać. Będzie w tedy większy zasięg. No myślisz myślisz... Link to post Share on other sites
Ariel_ Posted September 24, 2007 Report Share Posted September 24, 2007 A ja myślę wywalić wszystko ze środka wlać do środka ołowiu i nim rzucać. Będzie w tedy większy zasięg. Chyba jednak nie myślisz. Ta replika jest świetna jak za swoją cenę... Link to post Share on other sites
dreyco7 Posted September 25, 2007 Report Share Posted September 25, 2007 Widocznie nie jesteś od myślenia. Kukujawa to mój kumpel z teamu. Shotgun ma dobre osiągi ale powinien używać cięższych kulek to poprawi osiągi. Link to post Share on other sites
pafcio0 Posted September 25, 2007 Report Share Posted September 25, 2007 Kukujawa to mój kumpel z teamu. BTW - naprawdę biega z tym "wizualnym tuningiem" co to wygląda jak spłuczka? (było gdzieś na forum) powinien używać cięższych kulek to poprawi osiągi A toto ciekawe jest co powiadasz. Link to post Share on other sites
Ariel_ Posted September 25, 2007 Report Share Posted September 25, 2007 (edited) U mnie przejście kulek z 0,2g na 0,25 w tym shotgunie zaowocowało wzrostem zasięgu o jakieś 10m... Ciekawe, no nie ? ED: Ja biegałem też z wizualnym tuningiem ( może tez wygląda jak spłuczka, nie iwem ): Edited September 25, 2007 by Ariel_ Link to post Share on other sites
Bartek_KGW Posted October 17, 2007 Report Share Posted October 17, 2007 do Ariel_ : ładnie wygląda :D tylko oszlifować i jakoś zrobić by wyglądało "realniej" i git Link to post Share on other sites
Ariel_ Posted October 30, 2007 Report Share Posted October 30, 2007 E, i tak wisi na ścianie. Po wymontowaniu precki osiągi mnie nie zadowalają... Wcześniej na 0,28 strzelał o jakieś 5m bliżej od stocka MP001. Żeby nie było OT, to ja u sibie wymieniłem lufę na 363mm z rowkiem na gumkę ( wywaliłem tą plastikowa nakładkę ), uszczeliłem tłok za pomocą usteczki higienicznej tak aby ten plastik ( niby głowica ) był szerszy i dałem 1cm podkładkępod springa. Zasięg skuteczny na 0,25 - ponad 45m ( HU lekko podrwyał kulki w górę - nie więcej niż 50cm ). Link to post Share on other sites
lemonzawodowiec Posted November 2, 2007 Report Share Posted November 2, 2007 (edited) Spłuczką to to na pewno nie jest ;-) I wogole nie przypomina "szotgana". Fantastyczna sprawa (przynajmniej na zdjęciu)! :uśmiech: Edited November 2, 2007 by lemonzawodowiec Link to post Share on other sites
Recommended Posts