ozzi5 Posted August 31, 2007 Report Share Posted August 31, 2007 Witam wszystkich 8) Mam problem moj kochany famas :strach: Dzieje sie cos takiego ze strzelam kilka strzalow i jest wszystko super i nagle po nastepnym strzale bron sie krztusi i strzela z 2 metry ... :-F Po kilku "ksztuszeniach" karabin strzela normalnie i znowu sie dusi Prosze pomozcie :poddanie: Z góry dziekuje 8-) Quote Link to post Share on other sites
MAJOR762 Posted August 31, 2007 Report Share Posted August 31, 2007 (edited) Krztusi się?? Noo, to w plecki go musisz poklepać :lol: Byle nie za mocno bo się zacznie jąkać :lol: przepraszam, musiałem ;) A teraz już na poważnie w temacie: napisz jakich kulek używasz (waga, producent). Edited August 31, 2007 by MAJOR762 Quote Link to post Share on other sites
ozzi5 Posted August 31, 2007 Author Report Share Posted August 31, 2007 uzywam kulek 0.20 kupilem w kakmana czy jakos tak to jest firma P&J Quote Link to post Share on other sites
Fikus Posted September 2, 2007 Report Share Posted September 2, 2007 Witam Mam tego samego Famasa Napisz co dokładnie rozumiesz przez słowo "krztusić" . Ja nie miałem problemów do czasu jak gwint trzymający tłok dosłownie pękł. Może to to, polecam rozkręcić karabin, nie ma skomplikowanej budowy, i sprawdzić co się dzieje, jeśli nie żal ci gwarancji. pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
ozzi5 Posted September 3, 2007 Author Report Share Posted September 3, 2007 Rozkrecilem dzisiaj juz skrece :) podejrzewam ze to byl nie nasmarowany tlok i uszczerbienie na tloku Quote Link to post Share on other sites
Ariel_ Posted September 10, 2007 Report Share Posted September 10, 2007 A ja jestem pewnien że to był kawałek kleju od ciężarków który się odczepił i uniemożliwiał pełne dojście cylindra do komory HU... Quote Link to post Share on other sites
hvman Posted September 11, 2007 Report Share Posted September 11, 2007 Witam! Niedawno kupiłem swojego FAMASa z cyberguna. Na początku strzelał bardzo ładnie, ale potem z odległości pół metra tylko lekko uderzał w kartonową tarczę. Rozkręciłem go i problem były właśnie kawałki hotgluta w okolicach sprężyny powrotnej korpusu tłoka. Oprócz tego przeraził mnie widok wnętrza, a właściwie suchych jak pieprz sprężyn, tłoka, suwadła itd. Po zakupie FAMASa proponuje go porządnie wysmarować bo inaczej nie pożyje nam zbyt długo. Warto jeszcze przy okazji uszczelnić łączenie lufy i elementu trzymającego komorę BAX'a taśma teflonową. Po tych zabiegach gun będzie zdecydowanie cichszy, łatwiejszy do naciągnięcia i mocniejszy. Pozdrawiam, hvman Quote Link to post Share on other sites
ozzi5 Posted November 15, 2007 Author Report Share Posted November 15, 2007 po kilku tygodniach musialem sie rozstac z famasem :( rozlozylem i nie umiem zlozyc :/) macie jakis poradnik albo co jak to ustrojstwo zlozyc :/ prosze pomozcie Quote Link to post Share on other sites
Mohawk_PL Posted November 25, 2007 Report Share Posted November 25, 2007 Famas nie ma skomplikowanej budowy. Jedyne zastrzeżenie jakie budzi mój francuz to to że za każdym razem kiedy go rozbiorę do naga i złożę to zawsze zostaje mi jakaś śrubka która nie wiem gdzie ma być. Ale strzela :) Quote Link to post Share on other sites
ozzi5 Posted December 2, 2007 Author Report Share Posted December 2, 2007 Hehe tez tak mam zlozylem i wszystko dziala tylko jak zobaczylem ile zostalo czesci od tego ustrojstwa ( srubek) to sie przestraszylem :D ale strzela i to dobrze ;] [CIACH - Medi.] David. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts