scotfree Posted September 2, 2007 Report Share Posted September 2, 2007 Witam Mam mały problem z uchwytem górnym. Nie jestem pewien czy na pewno tak to się nazywa. Chodzi mi o tą część zaraz za rurą gazową. Mianowicie cały czas mi wyskakuje. Ledwo ją dotknę i wychodzi. Czy nie powinna być ona jakoś przymocowana? z tego co widziałem trzyma się tylko na wcisk. Czy ktoś ma podobny problem? Jeśli tak to jak sobie poradziliście? Scot Quote Link to post Share on other sites
Diablo Posted September 2, 2007 Report Share Posted September 2, 2007 po mojemu to chyba "nakładka rury gazowej" ;) sry. OT Quote Link to post Share on other sites
de Villars Posted September 3, 2007 Report Share Posted September 3, 2007 (edited) mam ten sam problem. Najpierw sie wszystko trzymało, a potem miałem wywrotkę i karabin mi upadł na cegły, być może wtedy coś się poluzowało, bo na kolejnej strzelance rura gazowa się przesunęła do przodu i ten plastik co jest za nią wypadł. Pod nim były takie dwa prostokątne kawałki jakiejś gumy które trzymały to wszystko na wcisk, i one się pogubiły. Więc znalazłem jakies drewienko (trochę grubsze niż te gumy), posmarowałem klejem z obu stron i jakos się trzyma. Ale nie wiem czy mnie za takie przeróbki w serwisie nie opieprzą, a i tak się muszę udać, bo mi hi-cap nawalił... Żeby było wiadomo, o czym mowa: Edited September 3, 2007 by de Villars Quote Link to post Share on other sites
marys1 Posted September 22, 2007 Report Share Posted September 22, 2007 de Villars - co ma serwis do budowy zewn. ? Ważne żebyś GB nie tykał. ;) Kolanko gazowe trzeba przykręcić od dołu, albo na stałe klejem ;) Najlepiej by było zakołkować. Jak? Poczytajcie w tematach o tuningu AK. A najlepiej na Krakowskim forum dział warsztat. Quote Link to post Share on other sites
de Villars Posted September 22, 2007 Report Share Posted September 22, 2007 Masz racje, nie opieprzyli mnie;) Po prostu trzeba było przykręcić jedną śróbkę która jest od spodu i trzyma rurę gazową na właściwej pozycji. I to mi zrobili, przy okazji jak przyniosłem maga do anprawy. Tyle tylko, że serwisantowi zeszło trochę czasu na usunięciu mojego klejenia;) Quote Link to post Share on other sites
blazy Posted November 3, 2007 Report Share Posted November 3, 2007 Mam ten sam problem ale wydaje mi się że to raczej wina serwisanta- gdy tiuningował karabinek za słabo dokręcił śrubę i potem pojawiły się luzy. Miałem jeszcze jeden "kosmetyczny" problem- selektor ognia był za bardzo przykręcony i chodził z oporami ale podkładka załatwia sprawę :) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts