BuZz Posted September 3, 2007 Report Share Posted September 3, 2007 (edited) Witam! Wymieniałem kable w swojej eMce i przyszedł czas na złożenie wszystkiego do kupy. Mam problem, mianowicie: Jak zakładam kolbę , wsadzam śrubę to śruba nie idzie... problem w tym że nie wiem ,,do czego" powinienem ją przykręcać... Bo rozkładając gnata żadnej nasadki do tej śruby nie znalazłem... jedyna rzecz jaka przychodzi mi na myśl to takie kółko białe z dziurką za prowadnicą sprężyny w gearboxie... Proszę o pomoc! Z góry dzięki! Mile widziane jakieś foty... ja też mogę zrobić i wysłać jakiejś dobrodusznej osobie, która pomogłaby mi. Edited September 3, 2007 by BuZz Quote Link to post Share on other sites
0L0 Posted September 3, 2007 Report Share Posted September 3, 2007 Kolbę przykręca się dokładnie do tego otworu w gearboxie (gdzie jest prowadnica sprężyny). Tak to wygląda bez gearboxa: Quote Link to post Share on other sites
PieTrzaK Posted September 3, 2007 Report Share Posted September 3, 2007 Jeżeli masz kable poprowadzone do tyłu to zobacz czy nie blokują drogi śrubie. Quote Link to post Share on other sites
mariush13 Posted September 4, 2007 Report Share Posted September 4, 2007 (edited) W PJ4 też trzeba rozkręcić/wyjąć GB żeby odkręcić prowadnicę kolby? Edited September 4, 2007 by mariush13 Quote Link to post Share on other sites
PieTrzaK Posted September 4, 2007 Report Share Posted September 4, 2007 A po co? Quote Link to post Share on other sites
mariush13 Posted September 4, 2007 Report Share Posted September 4, 2007 Więc jak odkręcić prowadnicę kolby? Quote Link to post Share on other sites
PieTrzaK Posted September 4, 2007 Report Share Posted September 4, 2007 Ściągasz kolbę, odkręcasz mały imbusik trzymający "zakrywkę" tubusu, ściągasz to, (chyba że masz kolbę SF to tego cuda nie masz bo ida tamtędy kable) odkręcasz śrubę znajdującą się wewnątrz tubusu która jest wkręcona w otwór w prowadnicy sprężyny i tyle. Quote Link to post Share on other sites
Guest Miles_ACE Posted September 4, 2007 Report Share Posted September 4, 2007 (edited) Na końcu prowadnicy jest zaślepka, wyjmujesz ją i tam odkręcasz śrubę ;) edit: wyprzedzony^^ Edited September 4, 2007 by Miles_ACE Quote Link to post Share on other sites
BuZz Posted September 9, 2007 Author Report Share Posted September 9, 2007 Poproszę o fotkę tyłu gearboxa z ,nakrętką" śruby. Kupiłem uszkodzonego, mechnike i kable zrobiłem, ale to pierwsza eMka w warsztacie więc nie wiem dokładnie. Z góry dzięki. Fotkę poproszę na maila: grzesiok2@o2.pl lub na forum tutaj. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts