Atetus Posted September 8, 2007 Report Share Posted September 8, 2007 Czy to prawda, że kulki niepolerowane takie jak pestki / cybergun niszczą magazynki low cap albo real cap? czy to jakiś mit, który ktoś wymyślił? Pozdrawiam Atetus! Link to post Share on other sites
regal Posted September 8, 2007 Report Share Posted September 8, 2007 Sądze, że to jest mit. Nie chce mi się w to wierzyć. Link to post Share on other sites
Atetus Posted September 8, 2007 Author Report Share Posted September 8, 2007 (edited) Podobno w mid cap się lekko zacinają i skręcają sprężynę ale nie wiem jak jest w low i real cap Edited September 8, 2007 by Atetus Link to post Share on other sites
Quarc Posted September 9, 2007 Report Share Posted September 9, 2007 Wszystko zależy od powierzchni kulek i magazynka. Jeżeli będą zadziory, uszczerbki to jest wysokie prawdopodobieństwo zacięcia kulki. Co do sprężyny to nie należy się tak bardzo o nią martwić - zawsze można ją wymienić (i to wcale nie odsyłając do serwisu). Czyli moim zdaniem bardziej bym się martwił o bebechy karabinu aniżeli maga :) Link to post Share on other sites
radzu Posted September 9, 2007 Report Share Posted September 9, 2007 Oj chyba zaszła tu jakaś poważna pomyłka. Niepolerowane kulki, a konkretnie pestki zacinają się w low-mid-real-capach ale w żadnym stopniu ich nie niszczą. Niech ktoś wymyśli choć jedną poważną przyczynę dlaczego miały by się niszczyć to stawiam piwo. Przecież kulka to kulka i nawet jeśli jedna o drugą się zaklinuje to nie ma to jakiegokolwiek wpływu na magazynek, no chyba że ktoś bierze pod uwagę że bardziej chropowata kulka rysuje wnętrze magazynka i boi się że w końcu się przetrze :P no jeśli ktoś zrobi taki test i poświęci kilka lat, kilka replik i kilka milionów kulek to może sprawdzić czy mag najpierw się przetrze czy ulegnie biodegradacji :P Link to post Share on other sites
Atetus Posted September 10, 2007 Author Report Share Posted September 10, 2007 Bo słyszałem że sprężyna się skręca :) póki mam hi-cap biegam z cybergunkami/pestki potem blastery jak low cupy :) Link to post Share on other sites
radzu Posted September 10, 2007 Report Share Posted September 10, 2007 Że niby jak się skręca ? Na końcu sprężyny jest taki grzybek który oddziela sprężynę od kulki, tak więc nie ma możliwości żeby powierzchnia kulki wpływała w jakimś stopniu na sprężynę. Link to post Share on other sites
0L0 Posted September 10, 2007 Report Share Posted September 10, 2007 To ja może podsumuję temat: Czy to prawdacoloro, że kulki niepolerowane takie jak pestki / cybergun niszczą magazynki low cap albo real cap? To jest jakaś kompletna bzdura! Koniec podsumowania. Koniec tematu. Pozdrawiam Link to post Share on other sites
Recommended Posts