lesiulodz Posted September 10, 2007 Report Share Posted September 10, 2007 (edited) Hmm znajomy dorwał mp5 cm.023 lecz replika nie posiada ładowarki :strach: i tu rodzi sie pytanie, posiadam ładowarkę 8,4V, na instrukcji jest napisane że ładuje naterie w skali od 1000mah do 1600mah, bateria z tego co zobaczyłem jest na 4,8V i ma 400mah, czy można w jakiś sposób naładować tę baterię tą ładowarką? Jeżeli nie to prosiłbym o link do jakiegoś sklepu gdzie można by dostać ładowarkę którą naładowalibyśmy tę baterię. http://picasaweb.google.pl/bunnypk/ASG Edited September 10, 2007 by lesiulodz Quote Link to post Share on other sites
kermit Posted September 10, 2007 Report Share Posted September 10, 2007 Próbować możesz ale na 70% skończy to się szybkim przeładowaniem i być może dużym zużyciem baterii. Zbyt wysokie napięcie i zbyt wysoki prąd ładowania ( chyba?) by można było bezpiecznie naładować baterię. Co do sklepów ciężko ci będzie taką ładowarkę dorwać. Może w tych co sprzedają elektryki z plastikowym gearboxem Quote Link to post Share on other sites
Brayli Posted September 27, 2007 Report Share Posted September 27, 2007 Kup/załatw sobie uniwersalny zasilacz z przełączanym, stabilizowanym napięciem . Jak ustawisz 6V, powinno być OK. Tym bardziej że takie "uniwersałki" dają odpowiednio mniejszy prąd znamionowy przy mniejszym napięciu. Quote Link to post Share on other sites
militarius5 Posted September 28, 2007 Report Share Posted September 28, 2007 Z tego co wiem te uniwersalne zasilacze z przełącznikiem dają 12 V na każdej pozycji (mierzyłem) i nie warto ich używać wg. mnie. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts