uterno Posted September 12, 2007 Report Share Posted September 12, 2007 Kupiłem Bore-upa, takiego: http://www.machinegun.pl/sklep/product_inf...roducts_id=1554 i dołożyli mi do niego cylinder typ 0. Problem polega na tym, że ruszając głowicę tłoka palcami nie wytwarza ona ciśnienia, jest po prostu kiepsko spasowana (zostaje przynajmiej pół milimetra luzu od ścianki cylindra). Składać to wszystko do kupy, czy odesłać im ten sprzęt? :wink: Quote Link to post Share on other sites
crejzy Posted September 12, 2007 Report Share Posted September 12, 2007 A masz ten cylinder od zestawu ? Quote Link to post Share on other sites
0L0 Posted September 12, 2007 Report Share Posted September 12, 2007 Luz ma głowica? czy uszczelka? Głowicę masz już przymocowaną do tłoka? czy tak tylko ją próbujersz wcisnąć palcem? Quote Link to post Share on other sites
uterno Posted September 12, 2007 Author Report Share Posted September 12, 2007 Według mnie luz jest na uszczelce, sama głowica tłoka wydaje się w porządku. Sprawdzałem ją na tłoku. Cylinder w zestawie był typu 1, ale podmienili mi na typ 0 powiększony, również guardera. Właśnie wysłałem gearboxa do zbrojowni, zobacze co chłopaki powiedzą i napisze. Tak na marginesie zestaw brałem z machineguna 8) . Quote Link to post Share on other sites
misiek009 Posted September 15, 2007 Report Share Posted September 15, 2007 Jeżeli powoli wpychasz tłok z głowicą to nie wytworzy on ciśnienia... musisz dynamicznie wepchnąć tłok, bo uszczelka podczas rucho tłoka się rozpręża... Quote Link to post Share on other sites
uterno Posted September 22, 2007 Author Report Share Posted September 22, 2007 (edited) Wysłałem meila do machineguna, bo w końcu u nich to kupiłem. W odpowiedzi otrzymałem: "zapewne uszczelka jest za mała (to sie zdarza w zest guardera, u nas wymieniamy ja na większą) widocznie tym razem zapomnielismy prosze przypomniec sie w polu komentarz przy nast zamowieniu (!!!!!???? :/ ), dodamy 2 uszczelki powiększone gratis pozdr" Czyli jednak uszczelka. Broń jest wysłana do zbrojowni, mam nadzieję że niedługo przyjdzie :). Edited September 22, 2007 by uterno Quote Link to post Share on other sites
szalony jack pirat Posted September 26, 2007 Report Share Posted September 26, 2007 Niekoniecznie, borki Systemy też się nie uszczelniają przy ruchu ręką, ale jak strzela to jest dobrze. Quote Link to post Share on other sites
0L0 Posted September 26, 2007 Report Share Posted September 26, 2007 W tym przypadku O-ring na głowicy tłoka był zdecydowanie za mały. Miał mniejszą średnicę zewnętrzną niż sama głowica. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts