NyGa Posted September 25, 2007 Report Share Posted September 25, 2007 Witam! Mam nastepujacy problem. Dzisiaj ustawialem Bax'a (Hop-up'a) i nie wiem dlaczego w pewnym momencie silnikim zaczal dziwnie warkotac - przestal strzelac. Po ponownym nacisnieciu spustu kulki nie wylatywaly, a silnik ewidetnie sie meczyl. Sadzilem wpierw, ze to kulka utkwila w srodku i trzeba jedynie usunac zawade. Lecz po otwarciu karabina i usunieciu zalegajacej kulki silnik w dalszym ciagu sie meczy i nie pracuje jak powinien. Pod slowem "meczy" mam namysli ze tak jakby cos sie zapchalo i nie moze poruszyc sie dalej. Po dalszych ogledzinach doszedlem do wniosku, ze tlok nie jest w miejscu spoczynku i sprezyna jest naciagnieta - niestety zwalniacz sprezyny nie chce zadzialac gdyz wyraznie wyglada na to jakby cos zalegalo w srodku gearboxa. Przez to lwasnie tlok prawdopodobnie nie idzie do przodu i silnik nie moze pracowac poprawnie. Nie mam pojecia co moze byc tego przyczyna. Bateria jest w porzadku. Czy mial ktos juz podobny problem? Dolaczam zdjecia: http://img219.imageshack.us/my.php?image=p9250025tp7.jpg http://img219.imageshack.us/my.php?image=p9250030qt0.jpg Quote Link to post Share on other sites
0L0 Posted September 25, 2007 Report Share Posted September 25, 2007 Skoro nie działa zwalniacz sprężyny to najprawdopodobniej coś się zmieliło w środku w gearboxie :roll: Quote Link to post Share on other sites
NyGa Posted September 25, 2007 Author Report Share Posted September 25, 2007 A co to może być :?: Sądzisz, że przyczyną może być zębatka :?: Quote Link to post Share on other sites
0L0 Posted September 26, 2007 Report Share Posted September 26, 2007 Nie dowiesz się tego bez rozbierania gearboxa. Może to być zębatka, może też tłok, a może jakieś ciało obce wpadło między zęby :F Quote Link to post Share on other sites
Nullatur Posted October 1, 2007 Report Share Posted October 1, 2007 Ja mam podobny motyw ale nie do końca mianowicie: Po 30 minutach po tym jak dostałem mojego Desert Eangle Magnum :/ naciskam spust oddał może z 10 strzałow i nagle silniczek bzzzzzzzzzzzzzzzzzzz zaczął się kręcić bez strzelania - po rozebraniu kilkakrotnym okazało się (do czego doszedłem) ze zębatka na wałku od silniczka pękła wzdłuż zębów i jest luźna co idzie za tym ze nie naciąga tłoka... Próbowałem kleić zatapiać lipa - nigdzie tego dorobić ale znaleźć nie mogę :poddanie: Ma ktoś może takie pierdołki ? gg 5978654 będe wdzięczny dużym piwem za taką Quote Link to post Share on other sites
mariush13 Posted October 4, 2007 Report Share Posted October 4, 2007 (edited) //Nullatur Zębatki osi silnika są dostępne na asgshopie Edited October 4, 2007 by mariush13 Quote Link to post Share on other sites
Nullatur Posted October 4, 2007 Report Share Posted October 4, 2007 Kurde Dzięki mariush13 za info - nie znałem tej strony tz widziałem ale nie zagłębiałem się. Kurde szkoda tylko ze wszystko takie zaj.. drogie - ano monopol mają zapewne :| Ale i tak nie mają tej zębatki któej poszukuje bo moja jest zwykłą prosta nie stożkowa :| Quote Link to post Share on other sites
mariush13 Posted October 5, 2007 Report Share Posted October 5, 2007 nie mam czasu tereaz sie zagłebiac, ale nie widziałem jeszcze innej niz stożkowa zebatki osi silnika. Moze i cos takiego sprzedaja... kto szuka nie bładzi:P Quote Link to post Share on other sites
Jacek GROT Posted October 12, 2007 Report Share Posted October 12, 2007 o ile sie nie myle to takie zebatki na silniku są w desertach za 30zł :-F wiecej juz chyba mówić nie musze Co do tego M4 to może cos z batką albo silnik trzeba podkręić albo z podkładkami sie pobaw Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts