Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Problem silnika? - CG M4A1 BAX system

Recommended Posts

Witam!

Mam nastepujacy problem. Dzisiaj ustawialem Bax'a (Hop-up'a) i nie wiem dlaczego w pewnym momencie silnikim zaczal dziwnie warkotac - przestal strzelac. Po ponownym nacisnieciu spustu kulki nie wylatywaly, a silnik ewidetnie sie meczyl. Sadzilem wpierw, ze to kulka utkwila w srodku i trzeba jedynie usunac zawade. Lecz po otwarciu karabina i usunieciu zalegajacej kulki silnik w dalszym ciagu sie meczy i nie pracuje jak powinien.

Pod slowem "meczy" mam namysli ze tak jakby cos sie zapchalo i nie moze poruszyc sie dalej.

Po dalszych ogledzinach doszedlem do wniosku, ze tlok nie jest w miejscu spoczynku i sprezyna jest naciagnieta - niestety zwalniacz sprezyny nie chce zadzialac gdyz wyraznie wyglada na to jakby cos zalegalo w srodku gearboxa. Przez to lwasnie tlok prawdopodobnie nie idzie do przodu i silnik nie moze pracowac poprawnie.

Nie mam pojecia co moze byc tego przyczyna. Bateria jest w porzadku. Czy mial ktos juz podobny problem?

Dolaczam zdjecia:

http://img219.imageshack.us/my.php?image=p9250025tp7.jpg

http://img219.imageshack.us/my.php?image=p9250030qt0.jpg

Ja mam podobny motyw ale nie do końca mianowicie:

Po 30 minutach po tym jak dostałem mojego Desert Eangle Magnum :/ naciskam spust oddał może z 10 strzałow i nagle silniczek bzzzzzzzzzzzzzzzzzzz zaczął się kręcić bez strzelania - po rozebraniu kilkakrotnym okazało się (do czego doszedłem) ze zębatka na wałku od silniczka pękła wzdłuż zębów i jest luźna co idzie za tym ze nie naciąga tłoka...

Próbowałem kleić zatapiać lipa - nigdzie tego dorobić ale znaleźć nie mogę :poddanie:

Ma ktoś może takie pierdołki ?

gg 5978654 będe wdzięczny dużym piwem za taką

Kurde Dzięki mariush13 za info - nie znałem tej strony tz widziałem ale nie zagłębiałem się.

Kurde szkoda tylko ze wszystko takie zaj.. drogie - ano monopol mają zapewne :|

Ale i tak nie mają tej zębatki któej poszukuje bo moja jest zwykłą prosta nie stożkowa :|