Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

SWD - hop up

Recommended Posts

WITAM

wymieniłem w moim SWD JG tłok typ 2 na typ 0 i lufe na precyzyjna 600mm, według krakmana to zamiast stockowych 340fs powinno dać 390fps. U mnie jest 370 :???:

ale mam problem bo przez ta dłuzszą lufe (tzn wydaje mi sie ze to przez to) hop-up nie podkręca kulek 0.25 a strzelanie z 0.20 jest bez sensu bo starsznie znosi :cry:

pytam więc was ekspertów :mrgreen: co mam z tym zrobić?? wymienic hopa na silikonowy??

no i jaki sie nadaje?

z góry dzieki :uśmiech:

sory chodziło mi oczywiście o cylinder :-F

a co do SWD czy nie SWD to

jesli chodzi o SWD czy nie SWD to sory ze nie stac mnie na Atoza za 2000 zeta i kupiłem JG bo po prostu jestem fanem karabinów rosyjskich a szczególnie tego modelu wiec moze nie jest to super wierna kopia ale JA KUPIŁEM TĘ REPLIKE a jak ci sie ona nie podoba to niezbyt mnie to obchodzi.

co do dystansera to rozbierałem juz SWD i wydaje sie wszystko w pożądku.

Moze po prostu kulki są podkręcane ale traca rotacje pod wpływem oporów w długiej lufie?

pomocy :cry:

Edited by klocjusz
  • 1 month later...

Z tego, co się ostatnio przekonałem, silikonowego guardera, tego przezroczystego jest kilka wersji. Z białym opakowaniem, niebieskim i innymi. Mi guarder dał tylko paskudny rozrzut, ale fakt, na stockowej lufie. Zobaczę jak będzie na prcece.

Madjong, czy guardera smarujesz olejem silikonowym, czy utrzymujesz suchego?