klocjusz Posted September 28, 2007 Report Share Posted September 28, 2007 WITAM wymieniłem w moim SWD JG tłok typ 2 na typ 0 i lufe na precyzyjna 600mm, według krakmana to zamiast stockowych 340fs powinno dać 390fps. U mnie jest 370 :???: ale mam problem bo przez ta dłuzszą lufe (tzn wydaje mi sie ze to przez to) hop-up nie podkręca kulek 0.25 a strzelanie z 0.20 jest bez sensu bo starsznie znosi :cry: pytam więc was ekspertów :mrgreen: co mam z tym zrobić?? wymienic hopa na silikonowy?? no i jaki sie nadaje? z góry dzieki :uśmiech: Quote Link to post Share on other sites
Dragunow Posted September 28, 2007 Report Share Posted September 28, 2007 CO to tłok typ 2? JA znam tylko typy cylindra ale ok. Ale jak to nie podkręca? Może to byc wina zbyt niewykształconego dystansera. Ja najpierw wymienił bym dystanser <koszt 1zł lub ruszenie głową> P.S błagam nie nazywaj tego SWD to jest parodia SWD Quote Link to post Share on other sites
klocjusz Posted September 29, 2007 Author Report Share Posted September 29, 2007 (edited) sory chodziło mi oczywiście o cylinder :-F a co do SWD czy nie SWD to jesli chodzi o SWD czy nie SWD to sory ze nie stac mnie na Atoza za 2000 zeta i kupiłem JG bo po prostu jestem fanem karabinów rosyjskich a szczególnie tego modelu wiec moze nie jest to super wierna kopia ale JA KUPIŁEM TĘ REPLIKE a jak ci sie ona nie podoba to niezbyt mnie to obchodzi. co do dystansera to rozbierałem juz SWD i wydaje sie wszystko w pożądku. Moze po prostu kulki są podkręcane ale traca rotacje pod wpływem oporów w długiej lufie? pomocy :cry: Edited September 29, 2007 by klocjusz Quote Link to post Share on other sites
Hawk14 Posted September 30, 2007 Report Share Posted September 30, 2007 A może gumka jest upaćkana w silikonie? Przetrzyj wszystko, upewnij się że wszystkie części są na swoim miejscu i może w tedy będzie wszystko ok. Pozdrawiam! Quote Link to post Share on other sites
klocjusz Posted October 1, 2007 Author Report Share Posted October 1, 2007 (edited) rozbierałem juz replike i dokładnie wytarłem gumkę nic to nie dało Edited October 1, 2007 by klocjusz Quote Link to post Share on other sites
luglo Posted October 2, 2007 Report Share Posted October 2, 2007 Wyciągnij lufę z komorą HU i zobacz czy w ogóle w czasie regulacji obniża się ramię dystansera i czy wysuwa się w lufie ząbek gumki HU. Quote Link to post Share on other sites
klocjusz Posted October 2, 2007 Author Report Share Posted October 2, 2007 Jeśli chodzi o to czy cały mechanizm jest sprawny, wszystko działa. Może po prostu ten hup-up jest z tak kiepskiej jakości gumu ze cięźkich kulek nie podrkeca? Quote Link to post Share on other sites
luglo Posted October 3, 2007 Report Share Posted October 3, 2007 Dopiero doczytałem, że masz stokową gumkę... Zmieniaj na silikonową Guarder'a to zacznie Ci dopiero kręcić ;-) Quote Link to post Share on other sites
misiek009 Posted October 4, 2007 Report Share Posted October 4, 2007 Najlepiej to na czarną systemy... Quote Link to post Share on other sites
madjong Posted October 4, 2007 Report Share Posted October 4, 2007 O nie, najlepszy jest guarder silikonowy. I systema silikonowa też niezła. Ale guarder bije na głowe wszystkie, jakie testowałem. Na pewno wszystkie stockowe. Quote Link to post Share on other sites
macgyver Posted November 24, 2007 Report Share Posted November 24, 2007 Z tego, co się ostatnio przekonałem, silikonowego guardera, tego przezroczystego jest kilka wersji. Z białym opakowaniem, niebieskim i innymi. Mi guarder dał tylko paskudny rozrzut, ale fakt, na stockowej lufie. Zobaczę jak będzie na prcece. Madjong, czy guardera smarujesz olejem silikonowym, czy utrzymujesz suchego? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts