Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

"Skracanie" AK74 Cyma...

Recommended Posts

Witam. Ostatnio zakupiłem na www.taiwangun.pl AK74 CM.031. Ogólnie jestem bardzo zadowolony z osiągów i jakości wykonania, jednak zmieniły się okoliczności i teraz będziemy walczyć również w budynkach. I tutaj pojawia się problem, bo AK74 ma 95cm ... :( I poradźcie mi : Jak mogę go skrócić? Myślałem o składanej kolbie, ale czy będzie pasowała np Ta. Podajcie mi jakieś inne sposoby. Myślę, że można by skrócić trochę lufę zewnętrzną i kolbę. Ale co konkretnego? Proszę o pomoc...

Edited by MateuszeQ

Składaną kolbę do AK74 można zrobić, ale to wymaga pracy i koszt zakupu takowej jest spory, ta od '47s też nie pasuje. Ciąć lufę? Trochę dziwny pomysł IMO... możesz odkręcić tłumik i kolbę, tylko wtedy będzie problem z umiejscowieniem baterii i z ergonomią. Może sprzedaj kałacha i kup coś mniejszego? Albo kup jakąś boczną do budynków.

Po pierwsze AK 74 to AK 74 i nijak kolba od AKS47 nie będzie pasowała. Możesz skrócić lufę i zastosować muszkę od Bety z tłumikiem 74 (o coś takiego - chwilka pracy w grafice komputerowej)

przerbkadw9.th.jpg.

Poza tym miałbyś problem z mocowaniem kolby. Ja po prostu kupiłem bezkolbową Betę na budynki i nad nią będę się troszkę pastwił. Poczytaj jeszcze o tuningu Bety i 74. Jest dużo.

Co do składanej kolby to tą co proponujesz jest do bani. Poszukaj oryginalnej do AKMS-a. Na allegro chodzą po 30zł. Z dopasowaniem jest trochę zabawy ale jak masz dostęp do warsztatu samochodowego to da rady wszystko ;-) Za flaszkę dorobisz :lol:

Fence może nie wszystko ale ja mam CM.028s i włożyłem tam trochę oryginalnych elementów z AKMS-a. W warsztacie samochodowym. Dało rady. Kolba składana 30zł :-P ;-)

No właśnie. Masz wersję ze składaną kolbą: CM.028s. Wstawienie jej do zwykłego CM.028 było by jakby trudniejsze.

A CM.031 też ma stałą kolbę. Bez wymiany body na takie od CM.028s nie da rady... a wymiana też bedzie, jak sądze, kłopotliwa.

Więcej zachodu, niż to warte.

Osobiście biegam z Betą Specnaz (ze stąłą kolbą) - w budynkach sprawdza się nieźle. Czasem na Allegro trafiają sie front set'y od Bety - jest to jakieś rozwiązanie.

Druga metoda - kup broń boczną. Ja noszę Cymowskiego Glocka 18c - i zapasowa spluwa jest, i w budynkach wygodna, i postrzelić kogoś z 200fps to znacznie urzejmiej ;) niż z ponad 300.

mozesz zainstalowac kolbe skladana jak w tantalu.odkrec tlumink plomieni,nasadzic jakas nakretle aby chronic gwint (znajdz naktetke z lewym gwintem!).zawsze to pare cm mniej.calkowicie zlozona bron powinna miec (pi razy oko) ok <70cm

druga wersja jest taka ze mozesz zainstalowac uchwyt jak w rumunskiej wersji z kutasowata nakladka na lufe i odisntalowac kolbe.

kolejna wersja jest taka ze mozesz przerobic kolbe od tantala tak aby przy zlozeniu na bok,mozna bylo kozystac z niej,tzn zlozona kolba moze posluzyc jako przedni uchwyt.

widzialem takie rozwiazania na pm

jest tyle wersji i sposobow przerobienia gnata na co innego ilu jest ludzi na swiecie.kazdy ma inny pomysl.ty musisz wybrac najlepszy.

• 2 years later...