K0T Posted October 7, 2007 Report Share Posted October 7, 2007 Mam GR16 R4 Eco (G&G) ale niepodoba mi się dzwięk wydawany przez GB. Słyszałem karabiny różnych firm (CA, P&J itd) i chyba G&G jest najcichsze (jeśli można nazwac to "cichoscią"). Czy da się to jakoś wyciszyc? (nie chodzi o wyciszenie strzałów) :-F Quote Link to post Share on other sites
Diablo Posted October 7, 2007 Report Share Posted October 7, 2007 (edited) ciche głowice tłoka i cylindra, łożyska kulkowe, zebatki helikalne o skonych zębach, dobrze zrobione podkładkowanie i wyregulowany silnik wzgledem zębatek. Edited October 7, 2007 by Diablo Quote Link to post Share on other sites
K0T Posted October 7, 2007 Author Report Share Posted October 7, 2007 ciche głowice tłoka i cylindra, łożyska kulkowe, zebatki helikalne o skonych zębach, dobrze zrobione podkładkowanie i wyregulowany silnik wzgledem zębatek. Hmm... A coś tańszego? :-F Quote Link to post Share on other sites
Jano Posted October 7, 2007 Report Share Posted October 7, 2007 mata korkowa :] kiedyś do ak47 cymy w pchałem na siłę 2 maty korkowe po 2 stronach GB, jak to zrobiłem nie pytajcie. Nie dość że selektora nie można ruszyć (najwyżej go złamiesz niż przesuniesz), to body z abs'u tak nabrzmiałe jakby "spuchł". Ale co do strzelania - cichutki że szok. Odgłos można porównać do strzelania podczas zacinki jakbyśmy słyszeli duszenie się tylko (odgłos jest charakterystyczny i cichy) ale jeszcze bardziej cichy. Niestety musiałem ściągnąć bo chciałem się bawić selektorem ognia. Próbowałem dawać matę na zewnątrz karabinu dookoła, nie dość że wizualnie był brzydki (mata obszyta starym mundurem), to nie dawało takiego efektu jaki chciałem (różnica jest ale zbyt mała). To tyle. Quote Link to post Share on other sites
K0T Posted October 7, 2007 Author Report Share Posted October 7, 2007 Może spróbuje... ale nie wiem czy sie zmieści :wink: Silniczek też "owinąłeś"? Quote Link to post Share on other sites
Foka Posted October 7, 2007 Report Share Posted October 7, 2007 Hmm... A coś tańszego?Zatyczki do uszu. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts