Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Ak czyma 0.28 z komilatorkiem lub luneto

Recommended Posts

Opis jak dorobić do ak cymki szyne ris.

Sposób pierwszy (łatwiejszy ale mnie j stabilny)

Co potrzeba? 2 paski gumowe (najlepiej czarne), szyne ris bez żadnych przyczepów.

Co robimy? Wymontujemy celowniczek, w jego miejsce wstawiamy szyne i mocujemy paskami.

Wersja druga

Co potrzeba? Mało piłkę, śrubę ok 5 cm, szyne ris

Co robimy? Wymontujemy celownik, podpiłujemy szyne ris w miejscu gdzie była śruba celownika, wiercimy otwór szynie ris i tam wstawiamy śrubę i gotowe.

PS: Robić na własne ryzyko, postaram się pożyczyć aparat i zrobić zdjęcie

PSS: Sposób pierwszy jest wzorowany na tym ak http://www.wmasg.pl/projektor.php?typ=gale...mp;obrazek=4507

i tak własnie mam go zrobionego.

Edited by cimek

Tylko zę dzieło Promant'a ma szynę Just która przychodzi nad ramię szczerbinki ale to drobny szczegół.

Druga sprawa to szyna z tworzywa ( na długim ramieniu ) ma małą sztywność. No i kolejna nie nadaję się do lunet chyba że leżysz na karabinie jak z niego strzelasz.

Nie wiem jak z lunetoł, mam aktualnie założony kolimator, mam szyne ris za 40 zł wiec być może jest z tworzywa. A co to utrzymania pasków jest ok, i tylko po uderzeniu w coś w ak 47 szyna letko się rusza.

Edited by cimek

cimek:

Pisz poprawnie po polsku, poprawiaj błędy przed dodaniem posta

- inaczej niechlujne posty będą usuwane.

Moim zdaniem montowanie szyny w miejscu szczerbiny [tak się nazywa ten celowniczek] w taki sposób - jest niszczeniem repliki.

Jedynie ma to sens jeśli wygląda tak jak w berylu. Ale nie jakaś prowizorka.

Po drugie: niestabilna szyna ris? Niezły dowcip.

To nie jest temat do działu tuning.

Jeśli chcesz coś takiego kontynuować - napisz w dziale "zrób to sam" - tam ludzie wymyślają tego typu numery a'la Adam Słodowy dla ubogich ;)

Tyle, że większość tych pomysłów jest bardziej trafiona.

PS

Sop-Pel, "dzieło" już wygląda całkiem inaczej, szynę ma na montaż boczny z sks/swd, białoruski. No i przerobione na tactical'a z muszką "beta". :)

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...