Jogi Posted October 8, 2007 Report Share Posted October 8, 2007 Mam pytanie a'propos kabury znalezionej przezmnie dzisiaj na spacerku. Co to dokładnie jest i jakiej armii? Wydaje mi się, że to służyło do pistolet+nóż. Zdjęcie dośc słabe ze względu na warunki oświetleniowe, ale coniebądź widać. Moge spróbować zrobić drugie, jakby to się okazało za ciemne. Ktoś pomoże? Link to post Share on other sites
HateMe Posted October 8, 2007 Report Share Posted October 8, 2007 Pokrowiec na toporek? :F Link to post Share on other sites
kali Posted October 8, 2007 Report Share Posted October 8, 2007 Kabury to nie przypomina, a raczej w/w pokrowiec na toporek :lol: Link to post Share on other sites
Jogi Posted October 8, 2007 Author Report Share Posted October 8, 2007 (edited) Wątpię. Ale masz rację, że to na toporek i na nóż :) Trzonek toporka przechodzi niejako dołem. Dwa kolejne zdjęcia: Napisy na kaburze są nieczytelne. Interesuje mnie jakiej to armii jest, ew jakiej specjalności żołnierz to nosił (leśniczy:D). Edited October 8, 2007 by Jogi Link to post Share on other sites
Majkel86 Posted October 8, 2007 Report Share Posted October 8, 2007 69 Pułk Toporkowców Nadwiślańskich pod wezwanie Winetou. :wink: A tak serio to zauważ że na pieczęci z prawej strony widnieje okrąg, a w nim trzy korony co daje nam pewność iż jest to szwedzki pokrowiec :uśmiech: Link to post Share on other sites
Foka Posted October 8, 2007 Report Share Posted October 8, 2007 Najszybciej uzyskasz odpowiedź na Odkrywcy czy Militarnych. To jest forum airsoftowe, a nie o wykopkach. Link to post Share on other sites
Recommended Posts