dremor Posted October 8, 2007 Report Share Posted October 8, 2007 Czy ktoś wie jak w wyżej wymienionej replice wymienić gumkę hop-up? Czy jest to trudne? Da rady zrobić samemu, czy lepiej zostawić to panom z taiwanguna? Quote Link to post Share on other sites
0L0 Posted October 9, 2007 Report Share Posted October 9, 2007 http://machinegun.pl/mp5ca_tutorial_lufa.htm Quote Link to post Share on other sites
luglo Posted October 9, 2007 Report Share Posted October 9, 2007 (edited) Przecież tam jest niestandardowa gumka i komora HU :???: Gumki jako takiej nie dostaniesz w polskich sklepach. Edited October 9, 2007 by luglo Quote Link to post Share on other sites
BuZz Posted October 10, 2007 Report Share Posted October 10, 2007 To prawda...rozbebeszałem mp5 na części pierwsze i dobrałem się też do hop-upa. Gumka jest niestandardowa tak samo jak lufa ( nie jest zakończona żadnych otworem, a gumkę hop-up się nakłada na taki plastik czarny- nasadkę na zakończenie lufy) Jak coś to mam na sprzedaż kompletny zestaw (lufa, komora, gumka). Odezwij się na gg: 6263381 jeśli jesteś zainteresowany. Quote Link to post Share on other sites
wiesiu Posted January 10, 2008 Report Share Posted January 10, 2008 musisz kupić mową lufę sam miałem taki problem i kupiłem te body : http://www.asgshop.pl/produkt.php?id=1255 te komora jest super i tu dopiero pasuje gumka Quote Link to post Share on other sites
DyingFetus Posted January 11, 2008 Report Share Posted January 11, 2008 (edited) Taka sama komora i gumka jest w AK beta specnaz DE,ja dopasowałem lufe CA i gumke guardera,jak? okleiłem koniec lufy taśmą izolacyjną i teflonową do uszczelnienia, wyglądało tak jak niestandartowa lufa z ta nasadką,a gumkę założyłem normalnie na lufe,ale musiałem ją uciąć o jakieś 7-10mm.Wszystko gra. Edited January 11, 2008 by DyingFetus Quote Link to post Share on other sites
Pajerro Posted January 21, 2008 Report Share Posted January 21, 2008 Wczoraj otworzyłem korpus mojej mp5 cymki, bo ostatnio przestała mi strzelac :S kulki sie blokowały i w ogóle, okazało się, że pękł mi w niej szkielet GB przy samym koncu 2 cm od dyszy... Jak sądzicie da się z tym coś zrobić?? Quote Link to post Share on other sites
DyingFetus Posted January 21, 2008 Report Share Posted January 21, 2008 (edited) kupić nowy korpus http://www.specshop.pl/product_info.php?cP...roducts_id=2916 jest dobry i tani,wytrzymuje spokojnie M120 Edited January 21, 2008 by DyingFetus Quote Link to post Share on other sites
Pajerro Posted January 21, 2008 Report Share Posted January 21, 2008 Na szczeście 3 dni temu zakupiłem Steyra JG :D no ale kiedys będę musiał się tym zająć :) mp5 tez dobra giwera :D Quote Link to post Share on other sites
Filq Posted February 1, 2008 Report Share Posted February 1, 2008 Korzystajac z tematu o tej broni wspomne o moim problemie. Otoz zdarzaja mi sie podwojne strzaly tj. 2 kulki wylatuja na raz. Dzieje sie tak tylko na semi. W broni zmienilem komore hu wraz z gumka na CA, magazynek zostal stary, lufa od ak precka madbulla, cylinder systemy. Nie wiem czego to moze byc wina, macie jakies pomysly? Quote Link to post Share on other sites
Quarc Posted February 3, 2008 Report Share Posted February 3, 2008 Jak dla mnie to będzie związane z Hop-up'em a konkretnie z Dystanserem (jest odpowiedzialny za to żeby nie wchodziło za dużo kulek do komory). Jedyna opcja to sprawdzić hop-up'a i/lub rozebrać go... Równie dobrze może to być wina wystającej dyszy (w co wątpię) lub problem z gniazdem/podawaniem kulek przez maga. Jeżeli do tej pory nie miałeś tego problemu obstawiam hop-up ;) Quote Link to post Share on other sites
Yasio Posted February 8, 2008 Report Share Posted February 8, 2008 A ja mam jeszcze jedno pytanie dotyczące MP5-J Cymy i jej HU. Mój kolega niedawno kupił Mp5-j od cymy przyjechał do mnie i postanowiliśmy ustawić Hop-Up koledze. Ale nie możemy znaleźć regulacji HU... Pomóżcie nam ;) Wszystkim za pomoc z góry dziękuję Quote Link to post Share on other sites
Pajerro Posted February 9, 2008 Report Share Posted February 9, 2008 Jak na singlu lecą ci 2-3 kulki to moim zdaniem wina gumki, mam tak samo w aug'u włożyłem guardera i 2-3 kulki :S zauważyłem, że ma dłuższy kołnierz niż stockowa gumka, dystanser włożyłem guardera i na stockowej gumie leciało normalnie. Quote Link to post Share on other sites
luglo Posted February 10, 2008 Report Share Posted February 10, 2008 Jak dla mnie to będzie związane z Hop-up'em a konkretnie z Dystanserem (jest odpowiedzialny za to żeby nie wchodziło za dużo kulek do komory). Bzdura. Za ilość wpuszczonych kulek do komory odpowiada kołnierz gumki HU. Masz za luźno zamocowaną lufę w komorze. Usztywnij ją i to rozwiąże problem. Quote Link to post Share on other sites
Filq Posted February 12, 2008 Report Share Posted February 12, 2008 Wielkie dzieki za pomoc. Juz biore sie za naprawe! Quote Link to post Share on other sites
Pajerro Posted February 19, 2008 Report Share Posted February 19, 2008 Witam, mam pytanie czy ten korpus GB wejdzie mi do mojej mp5 cymy i czy bebechy ze starego gb wejda do niego, bo w moim gunie pękł mi szkielet Gb i chce kupic nowy tutaj ten zamierzony ->http://www.sklep.airsoftguns.pl/product-pol-1152189740-Szkielet-Gearboxa-v2.html Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts