pafcio0 Posted April 5, 2008 Report Share Posted April 5, 2008 Mój brat zamówił ostatnio OPSa. Niestety okazał się wadliwy. Po wkręceniu gwint zewnętrzny zaczyna "chodzić" i tłumik nie trzyma poziomu. Nie wiem co może być przyczyną, ale mail z reklamacją już idzie. Quote Link to post Share on other sites
chochol Posted April 5, 2008 Report Share Posted April 5, 2008 odpowiedz juz poszla na meila. "Chodzenie" tłumika na gwincie moze byc spowodowane tym ze gwint w replice to nie standardowy 14. Mielismy klienta ktory mial replike JG i mial gwint 13,5, a na takie "anomalia" nic nie poradzimy, cudow nie robimy :) pozdrawiamy Quote Link to post Share on other sites
pafcio0 Posted April 5, 2008 Report Share Posted April 5, 2008 To musi być niestetyk felerny egzemplarz, innej opcji nie ma. Zdarza się nawet najlepszym, nie ma co się przejmować :) Replika G&P, także standard. Szczegóły na maila, nie ma co zaśmiecać tu tematu do wyjaśnienia sprawy. Pozdrowienia. Quote Link to post Share on other sites
chochol Posted April 5, 2008 Report Share Posted April 5, 2008 bedzie wymiana na nasz koszt :) Quote Link to post Share on other sites
korpek Posted April 6, 2008 Report Share Posted April 6, 2008 Potwierdzam, że firma bardzo solidna. Zamówiłem tłumik zakładany na tłumik płomienia, jednak inaczej go sobie wyobrażałem, bo nie zakrywał całości. Napisałem maila i zaproponowano mi dorobienie i dosłanie części. Nie zapłaciłem za to ani grosza. Jak ktoś się boi kupować, bo nie ma gwarancji, serwisu, czy coś takiego to naprawdę nie ma powodu. Lepiej, szybciej i dużo bardziej bezproblemowo niż w sklepach. Sam tłumik dobrze wykonany i działa lepiej niż te ze sklepu. Pozdrawiam :) Quote Link to post Share on other sites
chochol Posted April 6, 2008 Report Share Posted April 6, 2008 Dajemy gwarancje i serwis :) , apropo, juz prawie ukonczony jest sklep www.silesia-factory.pl Quote Link to post Share on other sites
Equil Posted April 6, 2008 Report Share Posted April 6, 2008 A dałoby radę zrobić tłumik płomienia do AUGa nowego typu? Albo krótszą lufę? Tutaj jest to, co mam na myśli. Quote Link to post Share on other sites
HateMe Posted April 6, 2008 Report Share Posted April 6, 2008 Dostałem swój tłumik tydzień temu, trochę czekalem, ale warto było. Tłumi na prawde genialnie, jedyna rzecz do której mogę się przyczepić to malowanie czy co tam jest robione z tłumikiem - Na moim jest dość sporo plamek, ale nie przeszkadza mi to. Polecam! Quote Link to post Share on other sites
zombie_snake Posted April 7, 2008 Report Share Posted April 7, 2008 (edited) Drogi chochole, czy jest możliwośc zrobienia na tłumikach jakiś napisów, np. U.S. GOVT? Edited April 7, 2008 by zombie_snake Quote Link to post Share on other sites
Baykos Posted April 7, 2008 Report Share Posted April 7, 2008 Kupiłem ten tłumik już jakiś czas temu wygląda bardzo dobrze, tłumi rewelacyjnie, farba jednak mogłaby być trochę lepsza i mniej podatna na zarysowania. Wrzucę fotkę, jak wygląda na karabinie jak już będzie gotowy. Quote Link to post Share on other sites
chochol Posted April 15, 2008 Report Share Posted April 15, 2008 narazie napisow nie robimy na tlumikach, moze kiedys bedzie grawerka, ale na ten moment przymierzamy sie do zakupu wiekszej maszyny - chcielibysmy robic rufy zewnetrzne do replik :) ale na wszystko przyjdzie czas :) Quote Link to post Share on other sites
michalll Posted April 15, 2008 Report Share Posted April 15, 2008 A jak by wyglądały i ile by kosztowały te tłumiki SPR (bo widzę w sklepie, że kategoria już jest przygotowana)? Quote Link to post Share on other sites
chochol Posted April 16, 2008 Report Share Posted April 16, 2008 A jak by wyglądały i ile by kosztowały te tłumiki SPR (bo widzę w sklepie, że kategoria już jest przygotowana)? beda fotki, standard mocowanie na tlumik ognia (nie zamiast) Quote Link to post Share on other sites
michalll Posted April 16, 2008 Report Share Posted April 16, 2008 Czy to będzie coś w tym stylu? http://www.asgshop.pl/produkt.php?id=1468 I jeśli coś wiadomo - jaka orientacyjnie cena? Quote Link to post Share on other sites
pafcio0 Posted April 16, 2008 Report Share Posted April 16, 2008 Mój tłumik (opis usterki parę postów wyżej) został bez żadnych kwasów wymieniony na nowy, za co bardzo jestem wdzięczny. Mam nadzieję, że z problem, jaki w tym egzemplarzu zaistniał zostanie wykorzystany w myśl zasady uczenia się na błędach :) Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
_domino Posted April 18, 2008 Report Share Posted April 18, 2008 Czy w ofercie pojawią się krótsze tłumiki? W stylu G&G SS-80 ? Quote Link to post Share on other sites
korpek Posted April 18, 2008 Report Share Posted April 18, 2008 Niestety, moja dosłana cześć, okazała sie za mała i nie wchodzi na tłumik ognia, ale będę kombinować :(. Mailem dzisiaj okazje zobaczyć jak działa tłumik i różnica w odgłosie jest bardzo duża :). Quote Link to post Share on other sites
chochol Posted April 18, 2008 Report Share Posted April 18, 2008 Niestety, moja dosłana cześć, okazała sie za mała i nie wchodzi na tłumik ognia, ale będę kombinować :(. prosze na drugi raz od razu pisac lub dzwonic jak cos nie pasuje, bo ten element ktory Tobie nie pasuje zostal przeciez wyslany 20 marca, i od tego czasu nie dostalismy zadnej informacji ze cos nie pasuje, byl zrobiony wg miar ktore zostaly nam podane, wiec prosilbym o info na priva i pomozemy rozwiazac zaistniala sytuacje. Przeciez poto jest gwarancja i nasz serwis :) Z nowosci ktore ukaza sie niebawem to: - tłumik do SPR - tłumik do Warriora - tłumiki o dlugosci 80 mm z 8 przegrodami - tłumik o standardowej dlugosci 40x200 ale z 16 przegrodami tłumiacymi (wersja L) caly czas prace trwaja nad udoskonaleniem. prosilbym takze o info jak sprawuja sie tłumiki zakupione w kwietniu - troche zmieniona konstrukcja oraz sa pokryte lakierem proszkowym Quote Link to post Share on other sites
pafcio0 Posted April 18, 2008 Report Share Posted April 18, 2008 Pozwolę sobie wrzucić fotki OPS'a. Mam w domu również jednego z pierwszych Waszych tłumików OPS i powiem, że zmiana farby naprawdę dużo dała. Starszy jest już zdrowo poobijany i widać to po nim. Tego natomiast rysy tak się "nie imają". Co do "pracy" tłumików: dysponuję całkiem profesjonalnym cyfrowym rejestratorem dźwięku, więc w najbliższych tygodniach jak tylko znajdę czas na wyjście "w teren" nagram efekty działania tłumika. Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
_domino Posted April 20, 2008 Report Share Posted April 20, 2008 Z nowosci ktore ukaza sie niebawem to: [...] - tłumiki o dlugosci 80 mm z 8 przegrodami [...] Kiedy się to pojawi i jaka orientacyjna cena? Quote Link to post Share on other sites
michalll Posted May 6, 2008 Report Share Posted May 6, 2008 Parę nowości się pokazało na stronie, ale dalej nie widać tego do SPR :( BTW. czym się charakteryzują te "tactical"? Quote Link to post Share on other sites
wortex5 Posted May 7, 2008 Report Share Posted May 7, 2008 Tłumiki z nowej serii są naprawdę porządne. Tłumią porządnie i mają miłą chropowatą fakturę. Quote Link to post Share on other sites
_domino Posted May 7, 2008 Report Share Posted May 7, 2008 A co z tym 80 cm bo czekam na szczegóły choć G&G kusi... :) Quote Link to post Share on other sites
zombie_snake Posted May 7, 2008 Report Share Posted May 7, 2008 (edited) Chyba 80 mm :-F Edited May 7, 2008 by zombie_snake Quote Link to post Share on other sites
jakubskate Posted May 7, 2008 Report Share Posted May 7, 2008 Posiadam tłumik 35x150 ten radełkowany. Jest super. Jakość pierwsza klasa. Tłumi bardzo dobrze. POLECAM Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts