IKubusI Posted October 10, 2007 Report Share Posted October 10, 2007 (edited) Witam chlopaki jestem nowym graczem asg i mam takie pytanko. Kiedy zamontowalem celownik optyczny zauwazylem, ze moja bron bije troche w prawo, czy jest to mozliwe do ustawienia w jakis sposob? Czy ewentualnie moglby mi ktos powiedizec jak to zrobic? Karabin AUG A2 [CA] Pozdrawiam Edited October 10, 2007 by IKubusI Quote Link to post Share on other sites
0L0 Posted October 10, 2007 Report Share Posted October 10, 2007 Na celiwniku powinieneś mieć takie dwa wystające okrągłe... niby pokrętła. Odkręcasz je i oczom Twym ukazują się śrubki regulacyjne krzyża/plamki celowniczej. Wkręcasz/wykręcasz zależne od potrzeb aż celownik caczne wskazywać miejsce, w które leci kulka. Tylko rób to na w miarę dlugim dystansie i bezwietrznych waruknach. Quote Link to post Share on other sites
IKubusI Posted October 10, 2007 Author Report Share Posted October 10, 2007 Wiedzialem ze to ktos napisze ;-) niestety gdyby to bylo takie proste to bym nie zawracal glowy ludziom na forum. Karabin bije tak od nowosci, a krecenia tymi srubkami nie daje wystarczajacej korekty Quote Link to post Share on other sites
0L0 Posted October 11, 2007 Report Share Posted October 11, 2007 W takim razie wyjmij lufę i sprawdź czy wewnętrzna siedzi prosto. Czasami zdarza się, że jest lekko przekręcona i trzeba ją przywrócić do właściwej pozycji. Jeżeli tak będzie to odkręcasz 2 śrubki przed komorą HU i wyciągasz ją wraz z lufą, korygujesz i wkładasz na miejsce. Quote Link to post Share on other sites
IKubusI Posted October 11, 2007 Author Report Share Posted October 11, 2007 W takim razie wyjmij lufę i sprawdź czy wewnętrzna siedzi prosto. Czasami zdarza się, że jest lekko przekręcona i trzeba ją przywrócić do właściwej pozycji. Jeżeli tak będzie to odkręcasz 2 śrubki przed komorą HU i wyciągasz ją wraz z lufą, korygujesz i wkładasz na miejsce. dzieki sprobuje ;-) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts