Krypton Posted October 10, 2007 Report Share Posted October 10, 2007 Zastanawiam się nad kupnem G36 STAR'a (oczywiście ze względu na optykę :P). Gieta ma robić prawdopodobnie za MG36 , więc chciałbym poddać ją tuningowi. I tu pojawia się problem , bo z tego co wiem to GB STAR'a nie jest wysokiej jakości i prawdopodobnie trzeba by było dużo wymieniać jeżeli chciałbym osiągnąć +/- 450 fps. Wie ktoś może , co dokładnie należało by wymienić? A może bardziej opłaca się kupić G36 CA , kupić chwyt przedni z dwójnogiem i rączkę z kolimatorem osobno? Quote Link to post Share on other sites
pawel2a6 Posted October 10, 2007 Report Share Posted October 10, 2007 Przed zakupem g36 STAR czytałem recenzję SL9 STAR na wmasg http://www.wmasg.pl/zbrojownia/elektryczne/135/sl_9/ nastawiałem się na wymianę wielu elementów gearboxa w czasie tuningu (łożyska, tłok, głowica, zębatki). Po rozebraniu karabinu mile zdziwienie zębatki stalowe 4 łożyska ślizgowe i 2 kulowe przy silniku, tuning ograniczył się tylko do wymiany sprężyny na m120, Wystrzelilem już ok 10 tys kulek i wszystko śmiga bez problemu (tłok bez oznak zużycia), zastanawiam się tylko czy nie wsadzić m130 i boreup ;-) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts