GoorkA Posted October 18, 2007 Report Share Posted October 18, 2007 Planuje tunning AK 47 do około 470-480 FPS, chciałbym się Was zapytać o radę. Obecnie mam w nim w porównaniu ze standardowym gearboxem wymienione takie rzeczy: - wzmocniony tłok Classic Army - wzmocnioną głowicę tłoka - łożyszka ślizgowe ze stali i FTK Hurricane - Metalowe łożyska ślizgowe - Łożyskowana prowadnica sprężyny - Sprężyna o niejednakowym skoku M100 - Łożyskowana głowica cylindra - Utwardzony, polerowany cylinder - Mosiężna głowica cylindra - Uszczelniona dysza Co muszę w tym zestawie zmienić, co dokupić? Pozwólcie, że wymienię te części które wiem, że trzeba zmienić i proponowane przezemnie zamienniki: Sprężyna: m140 Guarder lub Hurricane Zębatki: Super Torque Up (proste czy helikalne?) Głowica tłoka: Deep Fire z tytanowymi zębami Zestaw cylindra: Bore Up CA (podwójnie doszczelniona wzmocniona głowica cylindra powlekana chromem, doszczelniona wzmocniona dysza o powiększonej średnicy, wzmocniona cicha głowica tłoka wraz z łożyskowaniem kulkowym oraz cylinder chromowany o powiększonej średnicy) Czy coś jeszcze muszę zmienić? Co byście mi polecili kupić? z GoorkI dzięki za odpowiedź Quote Link to post Share on other sites
Michal_g Posted October 18, 2007 Report Share Posted October 18, 2007 Prec lufę bym radził - chyba że zapomniałeś napisać że już masz. Quote Link to post Share on other sites
GoorkA Posted October 18, 2007 Author Report Share Posted October 18, 2007 Już jest... wypisywałem tylko zmiany w gearboxie Quote Link to post Share on other sites
AKS-74 Posted October 18, 2007 Report Share Posted October 18, 2007 Sprężyna: m140 Guarder lub Hurricane 470 fps, przy dobrze spasowanych częściach osiągniesz na M130... Głowica tłoka: Deep Fire z tytanowymi zębami A istnieje takie "cuś"? ;-) Tłok DF z tytanowymi zębami - OK Zębatki: Super Torque Up (proste czy helikalne?) Bardziej polecam Ci helikalne. Zależy jeszcze jaki masz szkielet GB, polecam Ci kupić G&P 7mm. To są chyba najmocniejsze szkielety. Żeby mieć znośny ROF dokup jeszcze jakiś porządny silnik. Pozdrawiam Konrad Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts