kuklik1 Posted October 21, 2007 Report Share Posted October 21, 2007 Witam, wczoraj dostalem FAMASa z CG. Ogólnie po przeczytaniu tylu postów chwalących tą broń jestem stosunkowo zawiedziony. w 50% przypadków broń nie pobiera kulki przy ładowaniu (nawet jak jest PEŁNY magazynek.... Kwestia szczęścia kiedy wystrzyli, a kiedy tylko powietrze wyleci), a do tego jak już pobierze to moc jest bardzo SŁABA (dla rozwiania wątpliwości to kulki sa 0,2g). Zatem rozkręciłem swoją broń i z tej okazji mam kila pytań: 1. Co może być powodem tego dziwnego pobierania kulek (a raczej ich nie pobierania)? 2. Zauważyłem, że tłok z komorą hop-up i hop-up z lufą są BARDZO słabo uszczelnione i strasznie dużo powietrza tamtędy ucieka. Jak mógłbym to uszczelnić? Proszę o dokładny opis jak mam to zrobić i czym, bo prawde powiedziawszy to nie należę to majsterkowiczów :). 3. Na co jeszcze powinienem zwrócić uwagę poza uszczelnieniem tych elementów? Serdecznie pozdrawiam, Łukasz Quote Link to post Share on other sites
kuklik1 Posted October 22, 2007 Author Report Share Posted October 22, 2007 Jeszcze jedno pytanko mi sie nasunęło.... Czy rozsądnym posunięciem byłoby zamontowanie mocniejszej sprężyny? Czy to plastikowe wnętrze się nie rozleci? Jeżeli tak to zamontowanie której sprężyny byłoby najlepszym rozwiązaniem...? 120? 130? Quote Link to post Share on other sites
Mohawk_PL Posted November 25, 2007 Report Share Posted November 25, 2007 Spróbuj załadować inne kulki innego producenta (jakieś lepsze) lub jeśli masz możliwość sprawdź na innym magazynku czy "Trąbka" zachowuje się tak samo. Jeśli nie, to odpowiedź już masz: kulki albo magazynek. Co do szczelności to niewiele pomaga. Możesz jak już jesteś taki uparty spróbować uszczelnić jakąś taśmą, np. teflonową łączenie lufy z komorą BAX. Pozdrawiam, Mooh :uśmiech: Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts