Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Witam.

Pytanie jest myśle krótkie i zwięzłe.

Mam 18c z wymienionym zaworem wewnętrznym. Planuje zakup metalowego zamka i tu moje pytanie: Używam propanu Bernzomatic, więc co musze dokupić do metalowego zamka i lufy? Tzn czy musze kupic sprezyne powrotna wzmocniona, czy musze kupic zawor o zwiekszonej przepustowosci?

Z góry thx za odp.

Pozdrawiam.

Witam.

Pytanie jest myśle krótkie i zwięzłe.

Mam 18c z wymienionym zaworem wewnętrznym. Planuje zakup metalowego zamka i tu moje pytanie: Używam propanu Bernzomatic, więc co musze dokupić do metalowego zamka i lufy? Tzn czy musze kupic sprezyne powrotna wzmocniona, czy musze kupic zawor o zwiekszonej przepustowosci?

Z góry thx za odp.

Pozdrawiam.

Musisz kupić mocniejszą sprężynę, bo zamek będzie z trudem się domykał (najprawdopodobniej w ogóle nie bedzie tego robił ;-) ) ale jak już ją zamontujesz będziesz miał mniejszą szybkostrzelność, dlatego najlepiej kupić i zawór i sprężynę.

Pozdro

Edited by lemonzawodowiec
  • 3 weeks later...

Witam.

Właśnie jestem posiadaczem gloczka 18c z metalowym zamkiem (3 dni jakieś mam metalowy zamek, glocka mam okolo 7 miechów). Gloczek ma wymieniony zamek z lufa na metalowa, zawor wewnetrzny firefly i sprezyne wzmocniona guardera. Używam propanu.

I powiem tak, jesli uzywasz propanu = do m. slide'a i m. barell'a dokup jedynie sprezyne (poniewaz zamek wraca do poprzedniej pozycji nawet z standardowa sprezyna, ale wzmocniona kupilem dlatego, ze skuteczniej wyhamowywala blow-back. W koncu propan to propan, nadal mocno kopie, a ja boje się o zabaweczke :):) )

I drugie, bez zaworu firefly do tloka od bb sie nie obejdzie, pierwszy tydzien uzytkowania gloczka na propanie, i poszedl (na plastikowym zamku jeszcze przypomne)

Jesli ktos ma jeszcze jakies pytania chetnie odpowiem, moge nawet zrobic tutaj mini recke gloczka m. slide ze zdjeciami :P:P

Pozdrawiam.

mam 2 takie: stockowego i powymianie zawora, sprezyny i zamka. porównanie: niebo a ziemia w wyglądzie i obsłudze. rof zdaje sie ten sam, jak sie ociepli zrobię dokładniejsze testy, fpsy te same. kopie... inaczej. tylko ten dzwięk zwalnianego zamka... mniodzio: warto zainwestowac.

Taka ciekawostka.

Mam gdzieś połowę butli propanu, i ładowałem nią magazynek przez 9 sekund (liczone) i pistolet był w stanie wystrzelić bez znączącej straty w osiągach 60 kul! (również liczone, tryb oddawania strzałów: po 4 z krótkimi przerwami). To bardzo dużo jak dla mnie, zwłaszcza że glock 18c po wyregulowaniu hopa strzela pięknie, mam metalowy zamek i wzmocnioną sprężyne powrotną, a 9 sekund ładowania moją butlą nie napełniło maga do końca.

Według mnie, najlepsza broń boczna z metalowym zamkiem. (oczywiście jest jeszcze kwestia niezawodności, tu np. M9 KWA wypada chyba najlepiej ze wszystkich gaziaków, bo po przeanalizowaniu budowy tego pistoletu stwierdzam, że w nim nie ma się po prostu co zepsuć, to taka mała dygresja :P)

Pozdrawiam :)