fiedotow Posted November 1, 2007 Report Share Posted November 1, 2007 Nie będę przypominał historii PPK . Każdy, kto chce, poszuka sobie lub ją już zna. Tak jak i z PPK Bonda. PPK zawsze mi się podobał, więc nic dziwnego, że na starość zachciałem go sobie zafundować. Niestety dostępne na moją kieszeń są tylko modele PPK/S z CG i gazowy Maruzena. Wiatrówka mnie nie interesuje, poza tym to też PPK/S. No to wybór padł na Cyber Guna. W Military.pl kupiłem dwie sztuki owego wyrobu. Bynajmniej, nie po to by strzelać z nich. Pierwszy przeznaczony został na P-64, który jest już dość zaawansowany, drugi na PPK późniejszych serii. oto pierwowzór. Prace trwają od 4 sierpnia z przerwami z różnych przyczyn, nie zawsze zależnych ode mnie. A było to tak: Odciąłem część chwytu... trochę za dużo, ale dosztukuje się... Widać podcięcia w okładzinie. Zatrzask magazynka został taki sam. Troszkę podpiłowany, jako że chwyt został skrócony. Wkleiłem go "na chama"... I tak to wygląda: I ciąg dalszy Walther story z dziś: elementy poddane obróbce... i detale początek zabudowy okna wyrzutu łusek - trochę plastiku... przecięty i posklejany magazynek - ubyło 8 mm poskładany tymczasowo i niedokończone okno wyrzutu łusek. W tle widok jaki powinienem uzyskać. I na gorąco dodatek sprzed chwili. Na naklejony biały plastik nałożyłem jeszcze jedną cienką warstwę. Przyklejona jest tylko do białego. To już ostateczne zamknięcie okna. . Jutro zostanie wszystko (z wyjątkiem okładzin) pryśnięte chromem samochodowym. Później Metalgun Testora – kilka warstw i bezbarwny werniks półmatowy. Przedtem troszkę przetarć odsłaniających pierwszą warstwę farby. CDN Quote Link to post Share on other sites
fiedotow Posted November 5, 2007 Author Report Share Posted November 5, 2007 Niestety plany sobie a życie sobie. Pomalowałem, ale Humbrolem 11. Dziś na to pódzie Gun metal, tyle, że jeszcze nie zdecydowałem, czy Testor, czy Humbrol Quote Link to post Share on other sites
mastah Posted November 5, 2007 Report Share Posted November 5, 2007 Fajnie wygląda rozmieszany 11 z 53 (gunmetal) :D Quote Link to post Share on other sites
fiedotow Posted November 5, 2007 Author Report Share Posted November 5, 2007 Dziś pomalowałem Gunmetalem Testora. Kiedy przysechł przetarłem papierem 800 żeby wyciągnąć srebrną podmalówkę. Zdjęcia kiepskie, bo z telefonu. Jutro werniksowanie końcowe. Quote Link to post Share on other sites
fiedotow Posted November 6, 2007 Author Report Share Posted November 6, 2007 I troszkę zdjęć na koniec... Quote Link to post Share on other sites
mg34 Posted November 7, 2007 Report Share Posted November 7, 2007 efekt genialny :) Quote Link to post Share on other sites
Equil Posted November 9, 2007 Report Share Posted November 9, 2007 Jestem pod wrażeniem. Na ostatnich zdjęciach wygląda niemal jak ostry. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts