gall_anonim Posted November 12, 2007 Report Share Posted November 12, 2007 Witam Mam problem. Chcę rozłorzyć przednie body w AK 47 cymy/tm i wyjąć lufę i komorę. Po rzokręceniu wszystkiego lufa i k0omora nie che wyjść. Pomocy Dziękuję i pozdrwiam Quote Link to post Share on other sites
gall_anonim Posted November 12, 2007 Author Report Share Posted November 12, 2007 dobra, już prawie rozłożyłem, pozostała mi sama lufa zewnętrzna i wewnętrzna, oraz muszka i kolanko. Jak wyjąć lufę wewnętrzną. Ciągnę i wyciągnąć nie mogę. Quote Link to post Share on other sites
DyingFetus Posted November 12, 2007 Report Share Posted November 12, 2007 musisz dwie malutkie śrUbki odkręcić ,które przytrzymują lufę w hop-upie Quote Link to post Share on other sites
gall_anonim Posted November 13, 2007 Author Report Share Posted November 13, 2007 to ja wiem, odkręciłem wszytko. Zostaje sama lufa wewnętrzna, zewnętrzna kolakno gazowe z rurą, muszką i nakrętka na lufę. A lufa dalej nie chce wyjść Quote Link to post Share on other sites
DyingFetus Posted November 14, 2007 Report Share Posted November 14, 2007 rozkręć przednie body na pół Quote Link to post Share on other sites
sgt.Chaos Posted November 14, 2007 Report Share Posted November 14, 2007 Po co ma rozkręcać przednie body? Lufę wyciągasz razem z komorą HU i to ją trzeba odkręcić. Quote Link to post Share on other sites
gall_anonim Posted November 14, 2007 Author Report Share Posted November 14, 2007 ale mnie w ręku zostaje sama lufa wewnętrzna, zewnętrzna, nakrętka na końcówkę lufy zewnętrznej i muszka a lufa wewnętrzna nie chce wyjść chociaż ciągnę z całej siły nawet kombinerkami. Nic nie pomaga. Komora jest już dawno zdjęta tak samo jak całe przednie body. Quote Link to post Share on other sites
sgt.Chaos Posted November 14, 2007 Report Share Posted November 14, 2007 Zespół muszki jest przykręcony do lufy zewn. śrubką imbusową... Quote Link to post Share on other sites
gall_anonim Posted November 14, 2007 Author Report Share Posted November 14, 2007 u mnie zwykłą na wkrętak krzyżak, ale nie w tym problem. Nie mogę wyciągnąć lufy zewnętrznej. Ciągne i nic. Quote Link to post Share on other sites
Przemalek Posted November 16, 2007 Report Share Posted November 16, 2007 Lol, porozkrecaj wszystkie śrubki jakie tylko są. Są jeszcze 2na dole pod lufą, sa malo zauwazalne, odkrec je Quote Link to post Share on other sites
Pasti Posted November 16, 2007 Report Share Posted November 16, 2007 Panowie mam ten sam problem. Wszystko odkręciłem i nic!!! Przód nie chce odejść od tyłu! Odkręciłem wszystko!! Quote Link to post Share on other sites
gall_anonim Posted November 18, 2007 Author Report Share Posted November 18, 2007 kurdeee, dzisiaj znowu próbowałem wyciągnąć ale tym razem pękła mi lufa na wysokości tego frezy na lufie. Pasti a tobie udało się wyciągnąc? Quote Link to post Share on other sites
gall_anonim Posted November 18, 2007 Author Report Share Posted November 18, 2007 Dobra robota zakończona. Udało mi się lufę wyciągnąć. Wziąłem wycior metalowy spod lufy młotek i zajeb... w wylot lufy. Wynik odzieliłem lufę wewnętrzną od zewnętrznej ale przy tym ją zniszczyłem. Temat do zmknięcia. Quote Link to post Share on other sites
Przemalek Posted November 20, 2007 Report Share Posted November 20, 2007 hmm, trochę trzeba podziałać siłą (mówiąc po fizycznemu) żeby komore hop up podnieść do góry, a lufa w dół, i oddzielasz to od body Quote Link to post Share on other sites
DyingFetus Posted November 22, 2007 Report Share Posted November 22, 2007 u mnie lufa wewnętrzna z hop-upem wyszła bez problemu,nie wiem jak wy to robicie ,albo co to za modele dziwne cyma wypuściła. :???: Quote Link to post Share on other sites
Przemalek Posted November 23, 2007 Report Share Posted November 23, 2007 U mnie pierwsze rozkładanie było troche nie ten teges. Ciężko było, ale za drugim juz wszystko chodziło gładko Quote Link to post Share on other sites
gall_anonim Posted November 23, 2007 Author Report Share Posted November 23, 2007 u mnie lufa prawdopodobnie nie była wyjmowana przez ponad 19 miesięcy Quote Link to post Share on other sites
ireabe Posted January 28, 2008 Report Share Posted January 28, 2008 (edited) jakby kiedys ktos znowu wpadl na pomysl uzycia mlotka do wyjecia lufy wew. to polecam stary dobry zamrażalnik. Było sie uczyc fizyki, Edited January 28, 2008 by ireabe Quote Link to post Share on other sites
Pasti Posted January 28, 2008 Report Share Posted January 28, 2008 (edited) A propopo lufy: tak udało mi się, zeszła od zew. bez problemu. Nie wiem co to za egzemplarz Ci się trafił :strach: . Ogólnie duze rozbieżności między poszczególnymi egzemplarzami O.o Odkręciłem śrubkę dociskającą element który trzyma lufę zew. w body. A dalej to jak poprzednicy pisali. pozdrawiam Pasti P.S.-oczywiście rozkręcałem 1 raz, dlatego jakos to tak dziwnie rozkręciłem(czyt. niepotrzebnie). ;-) Edited January 28, 2008 by Pasti Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts