Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

GB v2. Mp5 JR

Recommended Posts

:killer: A więc tak, mam problem z GB mianowicie chodzi o to że gdy wkładam silnik i naciskam spust słychać ciche pyk i to wszystko nie wiem co jest, silnik się obraca bo sprawdzałem... Zębatki też się obracają ale UWAGA cięęężko i tylko jak śrubokrętem sprawdzałem czy wogule się obraca... PROSZĘ POMÓŻCIE... mam nadzieje że w GB wsio w porzątku :poddanie: nie rozbierałem GB tylko do silnika usterka powstała zaraz jak tylko rozebrałem GUNA i wyciągnąłem silniczek... :strach: :strach: wszystko wyszło cacy bez problemów włożyłem z powrotem i właśnie :evil: sie coś stało

Edited by steq22
  • 1 month later...

A baterie porządnie naładowałeś?? jak jest takie pyknięcie i silnik bez niczego się nie kręci to znaczy że bateria padnięta a zębatki ci ciężko sie obracają jak próbujesz je kręcić bo tłok jest w spoczynkowym położeniu i po prostu sprężyna wszystko blokuje dopiero silnik ja naciągnie:)

• 2 weeks later...

Inaczej, odkręć pokrywe silnika, obruć silnik o 180 stopni podłącz znowu konektorki, i zamknij wszystko. Zębatki chodzą cieżko bo masz tłok i sprężyne wsadzoną, zawsze będą chodziły cieżko. Po prostu masz źle podpiętą masę.

Edited by killa
  • 1 month later...

witam mam taki sam problem i też nie potrafie sobie poradzić z tym.W swojej Mp5 wymieniłem GB. prowadnicę i głowicę.Wiem, że może być to podkładowanie kąbinuje na różne sposoby i nic. Jest jakaś zasada podkładkowania ? jak to robicie ?

Jesczse jest coś jak rozkręcam GB to porychacz na zębatce tłokowej jest wygięty do góry.

Pozdrawiam

• 2 weeks later...

Jak masz ten stock'owy przeźroczysty cymy, to zastanów się nad wymianą i z tego co pamiętam to razem z popychaczem będziesz musiał wymienić dysze, ale póki co, to wymień tylko silnik. Jak nie ruszy, to wtedy będziesz motał dalej.

Dzizas, ludzie !!

Podkładkowanie zrób porządnie (poszukaj dobrze na forum to znajdziesz wszystko co potrzebujesz bo BYYYYYŁO )

Jeśli nie zaje***eś silniczka to będzie dobry i nie będziesz musiał go wymieniać.

Popychacz jest wygięty cały czas czy tylko jak jest oparty o bolec na zębatce ?

Jeśli cały czas to trzeba go zmienić, jeśli nie to wszystko jest OK.

+ [AEG] CM.027 (MP5) [CM]

Dodatkowy opis:

Dodatkowy opis:

- Metalowe body CA.

- Lufę precyzyjną 6.04mm o długości 229mm

Systemy

- Gumkę Hop-Up Systemy

- Metalową komorę Hop-Up CA

- Styki CA

-Baterię NiMH 10.8V 1400mAh

Intellect

- Łożyska Stalowe 6mm Systemy

- Sprężyna M100 MadBull

to sprzęt wiesia.

Silnik cymy z mp5 to pałka. Każdy kto miał tego pm'a i chciał coś z niego zrobić powie to samo. Tapet platte jest dziwny - przeźroczysty i różni się od standardowego v.2 poza tym jakbyś chciał założyć uszczelnioną dyszę to i tak musiałbyś go wymienić.

Podkładkowanie jak najbardziej zalecane.