_Garfield_ Posted November 19, 2007 Report Share Posted November 19, 2007 Witam. Po ostatnich modyfikacjach w GB (wymiana kabli na Anti-Heat i Bore-Up) chyba coś spieprzyłem- po złożeniu karabin nie strzela po ustawieniu selektora ognia w pozycję "single". Na auto działa jak należy. Rozłożyłem jeszcze raz GB i nie zauważyłem uszkodzeń żadnych części. Złożyłem wszystko przy okazji dwa razy upewniając się, że wszystko siedzi na miejscu- i dalej nie działa. Co może być przyczyną? Pozdrawiam, Garf PS. Użyłem opcji "Szukaj" ale nie znalazłem odpowiedzi na moje pytanie. Quote Link to post Share on other sites
0L0 Posted November 20, 2007 Report Share Posted November 20, 2007 Jest mała sprężynka między płytką selektora, a przerywaczem? Przerywacz chodzi lekko? Quote Link to post Share on other sites
_Garfield_ Posted November 20, 2007 Author Report Share Posted November 20, 2007 Właśnie sprawdziłem to co napisałeś- sprężynka jest, przerywacz chodzi leciutko. Sprawdziłem także jeszcze jedną rzecz- po złożeniu GB, podłączeniu baterii i ustawieniu płytki w pozycję odpowiadającą pojedynczemu strzelaniu, podłączyłem silnik do obwodu celem sprawdzenia całej elektryki i nacisnąłem spust. Efekt- silnik w ogóle nie rusza. Po ustawieniu na auto wszystko jest ok. Jakieś pomysły? Pozdrawiam, Garf Quote Link to post Share on other sites
0L0 Posted November 20, 2007 Report Share Posted November 20, 2007 Możliwe, że styki pod płytką selektora są za słabo odgięte. Co do nie strzelania ogniem pojedyncztym to: - rozkręć gearbox - wyjmij zespół cylindra z popychaczem, sprężyną itp. - skręć gearbox - palcem obracaj zębatką tłokową trzymając wciśnięty spust Powinieneś wówczas zaobserwować prazę przerywacza. Jeżeli kostka stykowa nie będzie odskakiwać to najprawdopodobniej przerywacz jest do wymiany. Ile lat tak w ogóle ma Twój AEG? Quote Link to post Share on other sites
_Garfield_ Posted November 21, 2007 Author Report Share Posted November 21, 2007 Możliwe, że styki pod płytką selektora są za słabo odgięte. Sprawdziłem owe styki i rzeczywiście- były za słabo odgięte. Wygiąłem je trochę i teraz wszystko hula jak ta lala :) Serdeczne dzięki OLO. Ile lat tak w ogóle ma Twój AEG? Niedługo mu stuknie 15 miesięcy. Pozdrawiam i jeszcze raz dzięki, Garfield Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts