Sawyher Posted November 22, 2007 Report Share Posted November 22, 2007 Jaki kałach do 700zł nadaje sie na przerobienie na rpk( wizualnie i aby nie trzeba było w środu nić wymieniac, ale w ostateczności tak) więc prosze o szybką odpowiedź. Będe wdzięczny. Quote Link to post Share on other sites
Przemalek Posted November 22, 2007 Report Share Posted November 22, 2007 Za 700 dostaniesz używke tokio marui na allegro Quote Link to post Share on other sites
SoP-PeL Posted November 22, 2007 Report Share Posted November 22, 2007 noo na to to masz odpowiedzi w dziale dla Zielonych. Quote Link to post Share on other sites
yakarov Posted November 22, 2007 Report Share Posted November 22, 2007 Każdy się nadaje, bo większość i tak trzeba wymienić, skoro ma wyglądać jak RPK. Quote Link to post Share on other sites
AKS-74 Posted November 23, 2007 Report Share Posted November 23, 2007 Ja będę brał Boyi pod przeróbkę na RPK, z racji tego, że ma stalowe body z nitami i kołkami, to pozwala na odwzorowanie oryginalnego montażu lufy i podstawy szczerbinki. I tak poza body i ewentualnie wnętrznościami jest wszystko do wywalenia. Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Sawyher Posted November 23, 2007 Author Report Share Posted November 23, 2007 Czyli ty kupujesz AKS-74 i wywalasz nawet body? Quote Link to post Share on other sites
yakarov Posted November 23, 2007 Report Share Posted November 23, 2007 U mnie nawet komora zamkowa została zmodyfikowana. Pozostał chwyt, spust z osłoną i parę takich pierdół, reszta powymieniana. Wnętrzności wzmocnione. Robione na SLR z CA. Ale na dzień dzisiejszy najlepszym rozwiązaniem są stalowe czincziki lub VFC (ale drogo) Quote Link to post Share on other sites
SoP-PeL Posted November 23, 2007 Report Share Posted November 23, 2007 z tego co mi wiadomo RPK ma się pojawic od JG w stali lub w metalu (nie pamiętam) jakoś pod koniec roku/ początek nówki cewki :P Quote Link to post Share on other sites
yakarov Posted November 23, 2007 Report Share Posted November 23, 2007 Teraz to sobie go mogą w pępek włożyć. Chociaż kiedyś już ktoś próbował - SRC się nie popisało, Classic też coś robił równie nieładnego, inokatsu też miało błędy... zobaczymy, życzmy im powodzenia. Quote Link to post Share on other sites
Sawyher Posted November 23, 2007 Author Report Share Posted November 23, 2007 O to ciekawe. A wiesz kiedy pojawi sie w zagranicznych sklepach i w Polsce? Quote Link to post Share on other sites
SoP-PeL Posted November 23, 2007 Report Share Posted November 23, 2007 A ja tego nie napisałem? :P Quote Link to post Share on other sites
AKS-74 Posted November 23, 2007 Report Share Posted November 23, 2007 Znając JG, to ich RPK w stali nie będzie, chociaż zapeszać nie chcę. A u mnie nagła zmiana planów, będę robił z AK-74 VFC. Ale powiadam Wam, najlepiej poczekać na AK-74 od Boyi i wtedy coś działać... albo czekać na RPK JG (ale rewelacji bym się nie spodziewał...) Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
SoP-PeL Posted November 23, 2007 Report Share Posted November 23, 2007 Coś mi obiecano niedawno. Więc jeśli nie musicie robić wszystkiego na "zaraz" to może sie wstrzymacie?:) Niestety nie mogę powiedzieć co to będzie dokładnie. Quote Link to post Share on other sites
SoP-PeL Posted December 13, 2007 Report Share Posted December 13, 2007 http://allegro.pl/item283975417__c_o_g_rpk...ki_gratis_.html I słowo - jak wiadomo - stało się repliką:] Quote Link to post Share on other sites
oleg_lutajev Posted December 13, 2007 Report Share Posted December 13, 2007 (edited) http://allegro.pl/item283975417__c_o_g_rpk...ki_gratis_.html I słowo - jak wiadomo - stało się repliką:] No panowie, nieźle wygląda, powinni napisać więcej szczegółów - min. z komponentów jakich firm jest poskładany(o ile tak jest, a jeżeli nie to choćby napisać jaka firma się pod nim podpisuje, no chyba że COG jest producentem wszystkich części) Edited December 13, 2007 by oleg_lutajev Quote Link to post Share on other sites
SoP-PeL Posted December 13, 2007 Report Share Posted December 13, 2007 (edited) *oleg też tak właśnie myślę ( troche tego troche tamtego - myślę że chodzi na podzespołach cymy w body element-chińskim zwanym A.C.M. - wiadomo ze element też chiński ale jest to już "jakaś tam" marka ) Edited December 13, 2007 by SoP-PeL Quote Link to post Share on other sites
AKS-74 Posted December 13, 2007 Report Share Posted December 13, 2007 (edited) Wygląda średnio, ale za tą kasę się opłaca. Dziwnie ten dwójnóg zamocowany, przeklęta trąbka na końcu lufy i dużo niezgodności z oryginałem... W sumie czego się można spodziewać po RPK za 900zł. Pozdrawiam Edited December 13, 2007 by AKS-74 Quote Link to post Share on other sites
yakarov Posted December 13, 2007 Report Share Posted December 13, 2007 (edited) Wygląda bardzo marnie jak na rpka za 900 zł..wygląda jak ten z SRC. Wygląda średnio, ale za tą kasę się opłaca. eee...przecież wiesz dobrze że ... jak się chce mieć ładnego RPKa trzeba wysunąć trochę pieniędzy...Jak zmrużę oczy i odsuwam się od monitora to może jeszcze tak z grubsza przypomina.... ;-) brzydki. a przy przeróbce to nawet pokrywę komory trzeba przerobić...zapomniałem wcześniej dodać. wszyscy chcą mieć RPK.... Edited December 13, 2007 by yakarov Quote Link to post Share on other sites
AKS-74 Posted December 13, 2007 Report Share Posted December 13, 2007 Racja, racja. Zależy tylko jakie kto ma wymagania odnośnie repliki. Jeżeli ma to być prawdziwa replika RPK to Panowie, minimum 2000zł trzeba wyłożyć. To wszystko nie jest takie proste jak się wydaje. Potrzeba czasu, pieniędzy i mnóstwo cierpliwości... yakarov chyba wie o czym piszę ;-) Pozdrowienia dla fanów Ręcznego Pulemiota Kałasznikowa :mrgreen: Quote Link to post Share on other sites
SoP-PeL Posted December 13, 2007 Report Share Posted December 13, 2007 Będzie tak jak z Minimi wszyscy mają - wszyscy sprzedają bo co sie okazało? Jednak rola wsparcia, postaci siejącej kulki i trzymającej ~6kg w rękach większości nie pasuje;] Quote Link to post Share on other sites
Promant Posted December 13, 2007 Report Share Posted December 13, 2007 Jakby on miał body od 74 to bym brał, ale tak... Mimo to, z drewnem to dobra cena. Tylko wszystko metal a mag plastik, szkoda. Quote Link to post Share on other sites
ues Posted December 27, 2007 Report Share Posted December 27, 2007 Bebecy maga z łatwością można wsadzić do "ostrego bębna". Ale za 8 stów to mamy 2 chinolskie AKSU z czego jednego można na RPKSa przerobić. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts