choisen Posted November 25, 2007 Report Share Posted November 25, 2007 Mam problem. Podczas strzelania z Beretki nagle "stał się" wielki luz i spust nie chce powracać do pozycji napiętej. Pozostaje tam, gdzie go docisnąłem. Pistolet strzela, ale żeby go znowu naciągnąć muszę odciągać spust. Czy ktoś mógłby mi podać pomocną dłoń? To coś ze sprężyną, bo lata na "pinie" spustowym jak oszalała i wygląda na to, że do niczego nie jest przyczepiona. Mógłby ktoś może wrzucić fotki, jak powinno to wyglądać? Quote Link to post Share on other sites
0L0 Posted November 25, 2007 Report Share Posted November 25, 2007 Pewnie pękła Ci sprężynka, która normalnie znajduje się na osi spustu. Niestety nie dysponuję zadnym egzemplarzem tego pistoletu, żeby zrobić zdjęcia, ale musisz wymontować cały mechanizm spustowy, zdemontować język spustowy i rozwinąć znajdująca się tam sprężynkę tak, żeby znowu odbijał normalnie. Quote Link to post Share on other sites
zakuty Posted November 26, 2007 Report Share Posted November 26, 2007 Witam! Rozkręciłem moją beretką i wiem gdzie ta sprężynka jest. Chciałem zrobić fotki, ale jest na tyle głęboko, że nie mogę złapać na niej ostrości :/ Co Ci jednak mogę powiedzieć: nie widzę jakiejkolwiek możliwości, żeby ta sprężynka się zsunęła z miejsca, w którym ma pracować. jest tak wciśnięta, że chyba trzeba by było ją wsadzać za pomocą jakichś specjalistycznych narzędzi. Moja rada. Jeśli gun jest na gwarancji, odeślij. Jeśli nie, napisz. Postaram się zrobić jakąś dobrą fotkę i poradzić jak to naprawić. Quote Link to post Share on other sites
0L0 Posted November 26, 2007 Report Share Posted November 26, 2007 Sprężynka nie zsunęła się, ale pękła. Jest to dość popularna usterka zarówno w berttach KJW jak i HFC. Quote Link to post Share on other sites
choisen Posted November 26, 2007 Author Report Share Posted November 26, 2007 Niestety, pistolet jest "2 świeżości" . Jestem 2 właścicielem. Czy ma ktoś jakąś instrukcję, jak ją rozkładać? Bo ostatnio przy usterce nie mogłem jej złożyć i trzeba było jechać do Capriego... Quote Link to post Share on other sites
zakuty Posted November 26, 2007 Report Share Posted November 26, 2007 Niestety, pistolet jest "2 świeżości" . Jestem 2 właścicielem. Czy ma ktoś jakąś instrukcję, jak ją rozkładać? Bo ostatnio przy usterce nie mogłem jej złożyć i trzeba było jechać do Capriego... No to wyślij go do serwisu, zrobią Ci za niewielkie pieniądze. Co do składania, to pewnie nie możesz założyć górnej części zamka. Dziś też się z tym męczyłem. Wygląda na to, że ciężko się spasowują części lufy. Jak trochę nim powyginałem w górę i w dół, sam zaskoczyło ;) Quote Link to post Share on other sites
choisen Posted November 26, 2007 Author Report Share Posted November 26, 2007 Nie chodzi o fakt składania "zamka". Chodziło o cały "gearbox", z tymi wszystkimi sprężynkami. A co do serwisu, to samo złożenie Beretty u Capriego wyniosło mnie 50 zł, więc... A instrukcja też się przyda, bo każdy dobry "żołnierz" potrafi złożyć swój karabin/pistolet ;) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts