Filiop Posted December 1, 2007 Report Share Posted December 1, 2007 Mam problem ale nie wiem jak go nazwać, chodzi o to że bateria (G&P, 10,8V) ma duży wtyk, natomiast w broni jest wtyk mały, kupiłem przełączkę podpinam i co? kabel się spalił :/ wyciągnąłem stary trochę przy tym pogrzebałem wsadziłem nowe kable, ten sam problem... kabel pali się zawsze w prawej części po stronie wtyku od baterii... Co może być przyczyną i jak ten problem rozwiązać? Quote Link to post Share on other sites
0L0 Posted December 1, 2007 Report Share Posted December 1, 2007 Upewnij się, że przewody we wtyczkach są odpowiednio porozmieszczane (czy nie ma takiej sytuacji, że masz podłączony + w miejscu -). Quote Link to post Share on other sites
Filiop Posted December 4, 2007 Author Report Share Posted December 4, 2007 Patrzyłem też pod tym względem, i wszystko wyglądało dobrze, naciskam spust i tym razem zero reakcji... ale zauważyłem że jakby podpiąć baterię bezpośrednio (czyli duży wtyk do małego) to czerwony kabelek z baterii przechodzi na czarny z karabinu i na odwrót... Chyba pojadę z tym do krakmana, mam nadzieję że pomogą ba ani karabinek ani bateria nie jest od nich, no ale przełączka była wiec chociaż tyle :P Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts