ozzi5 Posted December 1, 2007 Report Share Posted December 1, 2007 Witam ! Bedzie to moj pierwszy aeg chcialbym sie dowiedziec jak z ich wytrzymaloscia itd. Niemoge znalesc tematow na forum wiec zakladam nowy temat . Mam do wyboru : SR4 SRC/STTI M4 Jg M15A4 CA (SL) niedlugo bedzie recenzja lub jakas uzywke TM Ps. chcialbym miec karabin ktorego nie bede musial naprawiac itd. Quote Link to post Share on other sites
Shadus Posted December 2, 2007 Report Share Posted December 2, 2007 (edited) Hmm...był kilkunasto stronny temat o SRC i gdzieś zaginął :roll: A tak w ogóle to nówki już raczej sie nie dostanie, tylko używke z tego co wiem ;) No ale do rzeczy, mam SR4 przeszło rok i do czasu jak poszła na serwis właśnie po około roku, to nie miałem z nią problemów ;) Oczywiście ma przypadłość emek, tzn. chwiejną lufe, ale u mnie było to minimalne ;) No i oczywiście odrazu gumka hop'a na silikon :) Moja gdy leciała na serwis miała przebieg ok. 15tys. kulek i żadnych mechanicznych uszkodzeń tylko kulki przestała podawać więc chyba coś z hopem miałem...No ale po tuningu do ok.380fps dalej śmiga ;) Mam nadzieję, że to pomoże choć mówią, że chińczyk chińczykowi nierówny ;) EDIT Znalazłem jednak ten temat...;) http://wmasg.pl/forum/index.php?showtopic=12569 Edited December 2, 2007 by Shadus Quote Link to post Share on other sites
ozzi5 Posted December 2, 2007 Author Report Share Posted December 2, 2007 Kurcze no to szkoda bedzie trzeba znalesc jakas uzywke :) Quote Link to post Share on other sites
look17 Posted December 8, 2007 Report Share Posted December 8, 2007 Ja raczej SRC nie polecam... Co prawda mam SR4A3, czyli M16A3 ale bebechy te same. Chwiejna lufa to zmora, skrzypienie body, łatwo łamiące się uszy, niepasujące niektóre magi (mi nie pasowały midcapy MAGa tzn nie podawały kulek). Gearbox wystrzelił na stocku jakieś 5k kulek i nie było żadnego zacięcia, nie pękły mi zębatki (z tego co pamiętam często się to zdarzało, nawet stockom). Kłopot może też być w tuningu, bo gear niby v2, ale cylinder normalny od v2 ma luzy. To samo z body - jest pod gearbox SRC, i inny może mieć pewne "odchyły". Ogólnie myślę, że za tą cenę mógłbyś dostać coś lepszego. Odradzam jakąkolwiek eMkę z plastikowym body - jeszcze jak front jest ciężki to lubi wszystko latać. Quote Link to post Share on other sites
PieTrzaK Posted December 8, 2007 Report Share Posted December 8, 2007 Potwierdzam to o zebatkach - mi stock przemielił ząbki z niewiadomych przyczyn po... 3k kulek? GB CA wymagał drobnego pilnikowania aby zmieścić się do body SRC. Zresztą - szkoda czasu żeby się o tym rozpisywać - nie kupuj SRC ;) Quote Link to post Share on other sites
chrzanu Posted December 8, 2007 Report Share Posted December 8, 2007 Z tych trzech polecam JG, pomyśl jeszcze nad Boyi z "metalowej" serii. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts