SHOGUN_YAMATO Posted December 5, 2007 Report Share Posted December 5, 2007 Gra ma niby kosztować 20 PLN ale została wykonana na silniku Jupiter FX odpowiedzialnym za bardzo dobrego F.E.A.R. Gra jest już ponoć w sprzedaży chociaż ja jej u siebie jeszcze nie widziałem. Dziś jadę na nią zapolować. Jak się uda to napiszę wstępną recenzję. Zobaczymy czy faktycznie jest taka dobra jak ją chwalą w zapowiedziach. http://www.terroristtakedown2game.com/ Quote Link to post Share on other sites
SHOGUN_YAMATO Posted December 5, 2007 Author Report Share Posted December 5, 2007 (edited) Właśnie zaopatrzyłem się w grę i przeszedłem 1 etap :) Po krótce wygląda to tak: GRAFIKA Silnik Jupiter FX jest trochę leciwy ale bardzo dobrze się spisuje. Tekstury, modele, i animacje są na takim samym poziomie co w F.E.A.R. (część jest nawet żywcem zerżnięta). Z ciekawszych rzeczy jakie polscy autorzy dodali to rozgrzane powierze przed lufą karabinów, szczególnie widoczne gdy strzela się za pomocą przyrządów. DŹWIĘK Gra jest całkowicie po polsku, co nie dziwi, zważywszy na fakt, że to Polacy ją zrobili. Niestety aktorzy podkładające głosy mogli się trochę lepiej spisać ale źle nie jest. Poza tym w grze jest sporo wulgaryzmów na s... k... itd. Dźwięki wybuchów, broni i otoczenia są takie jakie powinny być, nic więcej powiedzieć się nie da. ROZGRYWKA W grze wcielamy się w jednego z żołnierza jednostki specjalnej GROM, niejakiego Roberta Sawickiego, który ma za zadanie odnaleźć informatora w mieście Beera (Bliski Wschód). Informator ten ma ich doprowadzić do porwanych polskich dziennikarzy, przetrzymywanych przez terrorystów. W czasie poszukiwań, Sawicki trafia na niezidentyfikowanych najemników, którzy chcę sprzątnąć informatora i przy okazji nas. Gra idzie tą samą ścieżką co F.E.A.R. jeżeli idzie o ilość przeciwników jaka z jaką idzie się nam naraz zmierzyć. Są nie jednak wolniejsi niż Repliki i generalnie zachowaniem przypominają tych z COD 4 - chowają się, ostrzeliwują za osłony, przegrupowują się itd. Kolejne podobieństwo do serii COD to sposób w jaki rozwiązano kwestię „życia” – działa to dokładnie tak samo czyli jedne, dwa pociski nic nam nie zrobią ale seria czy granat kasują nas na miejscu. Do dyspozycji mamy 4 miejsca na broń. Startujemy z bagnetem M9, pistoletem H&K Mk. 23 SOCOM oraz H&K G36C z celownikiem Eotech 550 i granatami. W grze dostępne są też inne bronie: H&K MP5SD5, Steyr AUG, AKS-74, Calico M950. W podążaniu do celu misji pomaga nam, podobnie jak w COD kompas widoczny w lewym dolnym rogu ekranu:) Jak na razie, jedyna ALE jakie mam do tej gry to BRAK trybu Multi. Ma on być wypuszczony w darmowym dodatku (podobna sytuacja była z grą SOLDIERS: Heroes of World War II) i mam wielką nadzieję, że tak się stanie bo gra ma ciekawy potencjał. Moją nadzieją co do tego faktu jest umieszczenie na pudełku oraz w filmikach początkowych loga POWERED BY GAMESPY. Ok... jak przejdę całość to napiszę trochę więcej o fabule i może bardziej intensywnych wymianach ognia. Edited December 5, 2007 by SHOGUN_YAMATO Quote Link to post Share on other sites
SHOGUN_YAMATO Posted December 5, 2007 Author Report Share Posted December 5, 2007 (edited) Skończyłem grę. Kampanie jest bardzo krótka - przejście całości zajęło mi ok 3 godzin na średnim poziomie trudności. Gra jest solidna ale nie jakieś fajerwerki. Są lekkie problemy z AI przeciwników - czasem po prostu nie zaatakują pierwsi mimo, że powinni gracza widzieć i mają dogodne pozycje. Są też małe problemy z animacją broni gracza – AUG wypluwa po strzale sam z siebie łuski w nieskończoność jak zrobi się ZOOM w czasie kucania a G36C i MP5SD5 mają źle zgrane animacje z dźwiękiem i wystrzeliwanymi pociskami. Poza tym, czekam na multi. Edited December 5, 2007 by SHOGUN_YAMATO Quote Link to post Share on other sites
Piciasek Posted December 9, 2007 Report Share Posted December 9, 2007 No ale nie ma się co dziwić, nowa, polska gra. Wyjdą dodatki to napewno błędy usuną. Założe się że już pracują nad dodatkiem. A co do trybu Multi, było by miło jakby coś takiego zrobili ;] Bo gra całkiem, całkiem. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts