kocurT40 Posted December 6, 2007 Report Share Posted December 6, 2007 Mam problem i nie mam już pojęcia co jest przyczyną podwujnego ładowania kulki jesli ktoś miał taki problem i udalo się to zrobić to prosze o pomoc Quote Link to post Share on other sites
Wolf.Tns Posted December 6, 2007 Report Share Posted December 6, 2007 Zaczynajmy od najprostszych Ile masz tą emkę. I czy sprawdzałeś czy to nie wina po prostu Magazynka...? Quote Link to post Share on other sites
WaSiK Posted December 7, 2007 Report Share Posted December 7, 2007 Podpinam sie pod temat Kupilem roczna uzywana emke i mam ten sam problem. czasami normalnie strzela a czasami nawet przy 10 oddanych strzalow 7 jest podwojnych ... wystrzeliwuje 2 kulki naraz co ma odzwierciedlenie w zasiegu ktory spada 2krotnie. Probowalem na lowu CA i na midcapach MAG i jest to samo ;| komora standardowa. Gumka systema. Quote Link to post Share on other sites
pafcio0 Posted December 7, 2007 Report Share Posted December 7, 2007 (edited) Magazynek zazwyczaj nie ma nic wspólnego z podwójnymi strzałami. Najczęściej jest to wina gumki lub/i komory (ewentualnie też wina zalania olejem silikonowym całej gumki). Sam w eMce CA miałem podwójne strzały z gumką Systemy (nie był to felerny jej egzemplarz, sprawdzałem dwie). Po powrocie do stockowej wrzystko było OK. Wymieniłem komorę na King Arms, i wtenczas założyłem Systemę - śmigało elegancko. Wydaje mi się, że rzecz może być w jakiejś mikroróżnicy między komorą CA a innymi komorami. Komora CA widać w jakiś sposób powoduje, że kołnierz gumki słabiej trzyma kulkę. Nie wiem, ale tak przypuszczam. Pozdrowienia. Edited December 7, 2007 by pafcio0 Quote Link to post Share on other sites
smyrtus Posted December 7, 2007 Report Share Posted December 7, 2007 Sprawdź jeśli masz takie warunki z inną dyszą czy będą występować takie problemy, bo ta jest może za krótka. Quote Link to post Share on other sites
kocurT40 Posted December 28, 2007 Author Report Share Posted December 28, 2007 Przyczyną był zle złożony antyrewers który nie blokował mechanizmu 8-) dzięki za pomoc i pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
WaSiK Posted January 12, 2008 Report Share Posted January 12, 2008 a umnie przyczyna byla mokra gumka ... wystarczylo wacikiem dokladnie wytrzec gumke i wszystko hula jak nalezy Quote Link to post Share on other sites
pafcio0 Posted January 12, 2008 Report Share Posted January 12, 2008 Przyczyną bywa także zbyt mocno naciągnięta na lufę gumka HU (zdarza się to często, kiedy komora bardzo ciasno wchodzi na gumkę). Wówczas kołnierz mający trzymać kulkę nachodzi na lufę i nie spełnia swojego zadania. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts