przemek10 Posted December 17, 2007 Report Share Posted December 17, 2007 (edited) Witam mam następujący problem : gdy strzelam to przez pierwsze 40 metrów kulka leci tak jak powinna ale zaraz potem zaczyna świrować , skręcać albo zaraz spada , gumkę hopa założyłem nówkę w tamtym tygodniu , myślę że to może być problem komory ,ewentualnie może kulki(używam pestek 0.28)?Myślałem że to może brudna lufa ale wyczyszczeni nic nie dało . Karabin został przerobiony na wyborówkę zmieniłem w nim następujące rzeczy : - Wzmocniona, łożyskowana prowadnica sprężyny (Guarder) - Sprężyna M130 (Madonion) - Wzmocniony, poszerzony cylinder (Guarder) - Wzmocniona, poszerzona, głowica cylindra - podwójnie uszczelniona (Guarder) - Wzmocniona, poszerzona, łożyskowana głowica tłoka (Guarder) - Wzmocniona, poszerzona, uszczelniona dysza (Guarder) -precka systema 590mm -gumka sylikonowa guardera Te część dają mi ok 460 fps może ktoś kto ma podobny tuning wypowie sie jakie on ma osiągi Edited December 17, 2007 by przemek10 Quote Link to post Share on other sites
poldeck Posted December 17, 2007 Report Share Posted December 17, 2007 Po pierwsze: jest to wynik mierzony czy "tak powinno według mnie byc"? Przy m130 i w miare dobrym uszczelnieniu idzie osiągnąć 460 fps bez bore upa. Jeśli brakuje mocy to ja bym sprawdził uszczelnianie się układu w momencie strzału. W teorii nie powinno sie tak robić ale zatkaj lufę wewnętrzną palcem, przyłóż komore do gb i strzel na semi. TYLKO RAZ! Poczujesz czy tłok tak jakby stanął czy zwolnił, czy też bez większych przeszkód sprężyna się rozprężyła. Najczęściej problemy występują pomiędzy dzyszą a gumką HU (za krótka dysza) lub też miedzy lufą a gumką HU (pomaga teflon fix). Jesli nie brak mocy a zwykłe "świrowanie kulek" to spróbuj jakiejś lepszej amunicji. Polecam 0,25 KSC Perfect. Quote Link to post Share on other sites
khakiprichi Posted December 21, 2007 Report Share Posted December 21, 2007 pestkami nie da sie strzelac! weż extreme 0.30 beda idealne Quote Link to post Share on other sites
dr_wisla Posted December 21, 2007 Report Share Posted December 21, 2007 0.3 do 460fps? Myślę, że 0.25/0.28 wystarczą całkowicie. Quote Link to post Share on other sites
poldeck Posted December 22, 2007 Report Share Posted December 22, 2007 I dodam tylko, że eXtreme wcale nie są taką dobrą amunicją. Mają bąbel. A KSC nie mają. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts