Tomasz_GS Posted December 26, 2007 Report Share Posted December 26, 2007 Na wstępie piszę że używałem funkcji "Szukaj" i wszytko zastosowałem co znalazłem . Problemy są trzy od niedawna kulki skręcają mi delikatnie w prawo po przeleceniu 35m, są niekiedy podwójne kulki i strasznie przerywa serie lub nie przestaje podawać kulki . Co już robiłem : 1. Sprawdzałem hop-up (silikonowa Systema), dystanser i komorę wszystko gra . 2. Magazynek (hi-cap) przesmarowałem przeczyściłem itp. 3. Sprawdziłem dysze jak chodzi i nie zauważyłem żadnych niepokojących anomalii. 4. Lufę (prec. Systema) wyczyściłem i się świeci jak psu ... 5. Zmieniałem kulki Pestki 0,25 , G&G 0,25 . i nic. Bardzo proszę o jakie kol wiek sugestie co mogę jeszcze zrobić, wymienić itp. Pozdr. Quote Link to post Share on other sites
poldeck Posted December 26, 2007 Report Share Posted December 26, 2007 W jaki sposób "przerywa serię"? Karabin przestaje "walić" czy kulki nie lecą? Co znaczy "nie przestaje podawać kulki"? "Wali" jak puścisz spust czy po skończonej serii kulki "leją się" z lufy? Na skręcanie kulek się przekręca lekko lufę wewnętrzną w strone przeciwną do skręcania. Quote Link to post Share on other sites
Tomasz_GS Posted December 26, 2007 Author Report Share Posted December 26, 2007 (edited) Karabin wali jak szalony, ale kulki nie lecą, gdy puszczę spust i nacisnę to nadal nic muszę wyjąć magazynek i włożyć ponownie, albo postrzelać singlem i potem znowu auto i po pewnej chwili znowu to samo . Z tymi seriami dzieje się tak nie systematycznie bo raz strzela cały czas serią bez zarzutów, a raz pusto. Spróbuje z tym przekręceniem lufy . No Q@#$@ jakieś cuda świąteczne, albo coś :D poldeck dzięki wielkie :) przekręciłem lufę na maxa jak się da w odwrotną stronę czyli jak cyecek miałem na samym środku obróciłem go w lewo i jak tylko się dało i problem znikł :) kuleczki lecą prościutko, niema podwójnych i serie lecą jak trza , o co chodzi to nie wiem byle działa :D. Edited December 26, 2007 by Tomasz_GS Quote Link to post Share on other sites
poldeck Posted December 26, 2007 Report Share Posted December 26, 2007 A Hops hopsa jak należy? Żeby nie okazało się, że przekręciłeś za daleko :-D . Quote Link to post Share on other sites
Tomasz_GS Posted December 26, 2007 Author Report Share Posted December 26, 2007 hopsa hopsa :D ale bardzo dziwne bo jest na max jak sie da na lewo i działa. Teraz tu pytanie mi nachodzi czemu ? jeśli cycek powinien być na środku, wina komory czyżby CA miało tak beznadziejne komory że nie można brać teorie pod uwagę :) ?. Prawdę mówiąc nie uśmiecha mi się życz z świadomością ze gumka musi być w nie odpowiednim ułożeniu żeby działała, po nowym roku sprawdzę na innych gumkach . Quote Link to post Share on other sites
gross Posted December 2, 2008 Report Share Posted December 2, 2008 Jak wiesz, też mam SARa, ale długiego. Mam stockową komorę przy ok. 540fps i podkręca dobrze (czarny silikon Guarder). Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts