asgrugermk1 Posted January 3, 2008 Report Share Posted January 3, 2008 Kupiłem TĄ gumkę hop up. Gdy została już zamontowana przestrzeliłem karabin(mam Boyi BI-3681M z Customs.pl i sprężynę m120, mierzone na chrono 399FPS) i ku mojemu zdziwieniu kulki 0.25g latały w kosmos na ok 25-30 metrze gdy hop up był przekręcony na minimum :/ Próbowałem w drugą stronę no i oczywiście wiadomo co się działo - kulki blokowały się w hop-upie. Podejrzewam, że sprawcą tego zamieszania jest dystanser, który jest pewnie za duży i źle współpracuje z tą gumką (Pan Filip z Customs powiedział, że jest ona grubsza od stockowej). Jeśli to dystanser, to gdzie i jaki powinienem kupić? Quote Link to post Share on other sites
DyingFetus Posted January 3, 2008 Report Share Posted January 3, 2008 spróbuj z dystanserem stokowym,u mnie pomogło gdyż miałem ten sam problem ze specnazem od DE. Quote Link to post Share on other sites
asgrugermk1 Posted January 3, 2008 Author Report Share Posted January 3, 2008 Stockowy był tej samej grubości zdaje się, teraz tego nie sprawdzę, ponieważ się go pozbyłem :/ Quote Link to post Share on other sites
DyingFetus Posted January 3, 2008 Report Share Posted January 3, 2008 :???: prawdopodobnie dystanser za duży,kulki ledwo się przeciskają przez gumkę,załatw sobie od kogoś mniejszy dystanser lub zrób dystanser z np kawałka zapałki? :-F Quote Link to post Share on other sites
asgrugermk1 Posted January 3, 2008 Author Report Share Posted January 3, 2008 A co powiesz na nieco cięższe kulki, np te: http://www.taiwangun.com/?str=product&prId=808 ? Byłaby jakaś różnica? Quote Link to post Share on other sites
DyingFetus Posted January 3, 2008 Report Share Posted January 3, 2008 Mogłaby być poprawa,ponieważ cięższa kulka ma większą siłę bezwładności,więc trudniej ją zatrzymać,ale i tak powinieneś kupować 0,28 do takiej mocy,żeby zasięg był optymalny. Quote Link to post Share on other sites
pidzejfat Posted January 3, 2008 Report Share Posted January 3, 2008 haha 0,28 do 400fpsów? Ja używałem nawet 0,2 do 440fpsów i kulki latały tam gdzie chciałem... Coś jest po prostu źle złożone. Quote Link to post Share on other sites
poldeck Posted January 3, 2008 Report Share Posted January 3, 2008 Z kawałka izolacji od jakiegoś kabelka alo i całego kabelka utnij sobie dystanser i po problemie. Jak nie masz dystansera to chyba nie jest to tak trudny do wykonania element... Quote Link to post Share on other sites
asgrugermk1 Posted January 3, 2008 Author Report Share Posted January 3, 2008 (edited) Pidżefjat wszystko jest świetnie złożone oraz szczelne więc nie ma mowy o jakimś niedociągnięciu. Jestem już pewny, że to wina dystansera, ale nie wiem gdzie kupić mniejsze od tego który był w zestawie z hu. A co do Twojego lotu kulki: widocznie używałeś porządnie polerowanych BB i hop up nie wywierał na nie takiego oporu albo masz poprostu gumkę hop up cieńszą ;). Zauważ róznież, że korzystasz z preclufy, ja niestety jadę jeszcze na stockowej. To również może wpływać na to gdzie leci kulka. Poldeck dzięki pomoc, zaraz zrobie sobie taki dystanser;) Edited January 3, 2008 by asgrugermk1 Quote Link to post Share on other sites
MATI_hopek Posted January 3, 2008 Report Share Posted January 3, 2008 witam ja miałem taki sam problem w mp5J cymy po wymianie gumki i dystansera na guarderowski ,, na minimum hop-upie kulka leciała do góru ze hej strzelałem na 0,20g jeden znajomy podopwiedzial żebym zobaczył na cięższych kulkach i tak kupilem 0,25g G&G i wszystko pięknie śmigało spróbuj też z kulkami :) pozdro Quote Link to post Share on other sites
asgrugermk1 Posted January 3, 2008 Author Report Share Posted January 3, 2008 W sobotę kupuję kulki do których link podałem w jednym z poprzednich postów. Wykonam sobie parę dystanserów różnych wielkości i jeżeli cięższe kulki nie sprawią, że kulka poleci w miarę prosto, to popróbuję z dystanserami:) Quote Link to post Share on other sites
poldeck Posted January 3, 2008 Report Share Posted January 3, 2008 Zacznij od dystansera. Na ustawieniu na 0 praktycznie każda kulka powinna byc niepodkręcana. Najlepiej dystanser sztywny wstawic i po problemie, regulacja staje sie banalna i możesz na każdy ciężar kulek ustawić. Quote Link to post Share on other sites
lilly Posted January 3, 2008 Report Share Posted January 3, 2008 W sobotę kupuję kulki do których link podałem w jednym z poprzednich postów. Wykonam sobie parę dystanserów różnych wielkości i jeżeli cięższe kulki nie sprawią, że kulka poleci w miarę prosto, to popróbuję z dystanserami:) Nie ma sensu kupować cięższych kulek. 0.25 na 400fps to optymalne rozwiązanie. Lepiej pobaw się z dystanserem i dobrze skalibruj replikę. Chyba lepiej mieć sprawny hopup do każdej ciężkości kulek. Quote Link to post Share on other sites
asgrugermk1 Posted January 4, 2008 Author Report Share Posted January 4, 2008 (edited) Ok, dystanser zrobiłem, zamontowałem i reguluje się idealnie ;) . Lilly, zrobię tak jak radzisz ;] btw, kiedy spodziewasz się dostawy 0.25, bo zapomniałem się w sklepie spytać:P? Edited January 4, 2008 by asgrugermk1 Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts