Trydont Posted January 8, 2008 Report Share Posted January 8, 2008 (edited) Witam, jakis czas temu zakupilem http://www.gunfire.pl/product-yid-11521897...AL-BI5281M.html - te replike z mysla o tuningu jej do wyzszych ilosci fps. Jako ze sam nigdy sie w replikach nie babralem, ani nie znam sie na tuningu mialbym prosbe - najlepiej do kogos kto takowa replike posiada/posiadal i zrobil w niej tuning do takich wartosci jakie podalem, badz tez zna sie na tyle aby pomoc mi w: No i wlasnie o co chodzi, mianowicie o wyszczegolnienie dokladnie ( czesc po czesci w podpunktach) co musze w tej replice wymienic. Tak wiem e wiekszosc napisze - wszystko - zdaje sobie z tego sprawe, proszac was o pomoc, chce zrobic taki jakby plan wydatkow. Jak pisalem sam sie na tyle nie znam zeby potrafic wyszczegolnic czesci, ktore musze kupic aby wszystko gralo i buczalo tak jak trzeba. Prosil bym o zamieszczenie wszystkich czesci poczawszy od najmniejszych pierdolek skonczywszy chociazby na body ( o ile bedzie to wymagalo wymiany ). Podoba mi sie wyglad i ogolny "szkielet" tej repliki i wiem ze wszystkie wewnetrzne czesci beda musialy isc do wymiany, poprostu nie wiem co i ile to kosztuje. A stopniowo chce wymieniac co najwazniejsze rzeczy aby ostatecznie dopiac swego przy koncowym wygladzie i funkcjonowaniu tej repliki jako broni "snajperskiej". dziekuje za ewentualna pomoc. Edited January 8, 2008 by Trydont Link to post Share on other sites
maxavelli Posted January 8, 2008 Report Share Posted January 8, 2008 http://asgshop.pl/produkt.php?id=1708 + precka i HU Prometheusa... Serio. Chinol to chinol. Bez wymiany doslownie WSZYSTKIEGO w GB sie nie obejdzie. Ale nadal masz snajperke za mniej niz 2000 zl... Link to post Share on other sites
Mider Posted January 8, 2008 Report Share Posted January 8, 2008 (edited) Poczytaj o tym GB, ja znalazłem raczej nienadzwyczajne opinię. Dużo lepsze ma ten gb - http://asgshop.pl/produkt.php?id=1087 Edited January 8, 2008 by Mider Link to post Share on other sites
maxavelli Posted January 8, 2008 Report Share Posted January 8, 2008 Kumpel uzywa tego ktorego podalem w dlugiej eMce i jakos nic mu sie nie stalo na razie. Oczywiscie tylko semi. Link to post Share on other sites
splinter Posted January 9, 2008 Report Share Posted January 9, 2008 Trzeba się liczyć w obu przypadkach z dobrym akumulatorem. 8-) Link to post Share on other sites
Trydont Posted January 9, 2008 Author Report Share Posted January 9, 2008 myslalem ze bedzie drozej - czy cos jeszcze powinienem kupic do tego? mysle ze w nastepnym miesiacu zakupie ten komplet z pierwszej odpowiedzi - pierwszego posta. Teraz pytanie dalej - co jeszcze trzeba wymienic? precka, bateria - prosil bym o bardziej szczegolowa rozpiske. dzieki za dotychczasowe posty. Link to post Share on other sites
PieTrzaK Posted January 9, 2008 Report Share Posted January 9, 2008 (edited) Precka + HU Prometheusa - napisane wyżej :) Bateria - ASGshop nie zaleca do tego GB więcej niz 9.6 2400 na ogniwach RC. Więc i coś w tych okolicach zapewne trzeba kupić. (Choć ja bym pewnei wsadził coś koło 3600 mAh, większa pojemność raczej nie powinna przynieść wielce negatywnych skutków - na Batimexie Ci mogą złożyć tanio i szybko) Edited January 9, 2008 by PieTrzaK Link to post Share on other sites
maxavelli Posted January 9, 2008 Report Share Posted January 9, 2008 Nie zaleca, bo i nie potrzeba - w zestawie silnik Magnum, ktory jak pamietam potrafi uciagnac M150 na 8,4V Sanyo... Precka : http://asgshop.pl/produkt.php?id=445 Wez jeszcze metalowa komore HU. Nie zaszkodzi a pomoc moze (chyba ze jest juz w stocku). No i nie nastawiaj sie ze to koniec "snajperkish" wydatkow ;-). Dobra luneta, ghillie itd. tez kosztuja ;-)... Link to post Share on other sites
Trydont Posted January 9, 2008 Author Report Share Posted January 9, 2008 (edited) problem jest taki ze komora HU jest plastikowa i niestandardowej wielkosci - standardowe gumki HU nie pasuja do tej komory, wiec tak czy inaczej wymiana komory to must have. heh nie wazne jak bys kombinowal - na kupno i zrobienie snajperki trzeba wydac z 2 i pol kola. :) jednak blad - hu jest metalowy. Edited January 9, 2008 by Trydont Link to post Share on other sites
GZ Posted January 9, 2008 Report Share Posted January 9, 2008 Wez jeszcze metalowa komore HU. Nie zaszkodzi a pomoc moze (chyba ze jest juz w stocku). Jest ale niezbyt dobra, często się rozregulowuje. Jak już szaleć to komora HU King Armsa podwójnie usczelniona. Link to post Share on other sites
PieTrzaK Posted January 9, 2008 Report Share Posted January 9, 2008 A no tak, zapomniałem o tym silniku. To podpowiem że akurat jakaś 8.4 RC się w komisie wala. Link to post Share on other sites
splinter Posted January 10, 2008 Report Share Posted January 10, 2008 komora HU King Armsa podwójnie usczelniona No stary,albo poczwórnie uszczelniona Taniaka Job. A tak na temat: dobry magazynek i dobre kulki do tego zestawu. Z czasem tłok w tym gb systemy pójdzie w piz**(może szybciej niż się wydaje) więc warto by rozejrzeć się za jakimś sensownym. Co jak co ale systema tłoków extra nie robi i to powie każdy. :uśmiech: Link to post Share on other sites
GZ Posted January 10, 2008 Report Share Posted January 10, 2008 No stary,albo poczwórnie uszczelniona Taniaka Job. Widziałeś ta komorę czy tak sobie z nudów dogrzyzasz ? Link to post Share on other sites
kupolud231 Posted January 31, 2008 Report Share Posted January 31, 2008 No przecież to jest bez sensu za taką kasę co Ty wsadzisz w tą replikę ( bez wymiany body - jak się przewrócisz i gearbox pójdzie to papa)to spokojnie mógłbyś coś takiego kupic http://www.gunfire.pl/product-yid-11521899...itary-Type.html Link to post Share on other sites
pidzejfat Posted February 2, 2008 Report Share Posted February 2, 2008 Nie komentuje powyższej wypowiedzi... Polecam wymianę od razu tłoka na DF tytanowy, systemowy pójdzie bardzo szybko. Link to post Share on other sites
Recommended Posts